Yomra'datekstil atıkları protokolü imzalandı!

Yomra Belediyesi ile özel bir şirket arasında “Tekstil Atıkları Protokolü” imzalandı.

Yomra'datekstil atıkları protokolü imzalandı!

Yomra Belediyesi, tekstil atıklarını diğer atıklardan ayrı toplayabilmek için özel bir firma ile protokol imzaladı. Tekstil atıklarının kaynağında ayrı toplanması amacıyla başlattığı projede ilçenin 50 ayrı noktasına Atık Tekstil Kumbarası yerleştirilecek. Konu ile ilgili açıklama yapan Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, artan nüfus ve doğal kaynakların her gün biraz daha yok olduğu dünyada, çevrenin önemli bir yere sahip olduğunu belirterek şunları söyledi: 
    
“İmzalanan protokol kapsamında ilçenin farklı yerlerinde ilk etapta 50 adet tekstil konteyneri yerleştirilecek. Proje ile tekstil alanında ihtiyaç duyulan hammadde konusunda geri kazanımların olmasını hedefliyoruz. Toplanan tekstil atıkları ham madde olarak kullanılabileceği gibi aynı zamanda kullanılabilecek durumda olanları yardım kampanyası ile ihtiyaç sahiplerine verebileceğiz. 25 mahallemizin ayrı ayrı noktalarına ve bazı okullara yerleştireceğimiz geri dönüşüm kumbaralarından toplayacağımız atıklar sayesinde hem çevreyi korumuş olacağız, hem de ihtiyaç sahiplerini sevindireceğiz. Bu kapsamda önümüzdeki aylarda atık tekstil kumbaralarını yerleştirmeye başlayacağız. İlçemize ve Yomra’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler