Yomra'da yeni uygulama - Ayrı toplanacaklar

Yomra'da tekstil atıkları ayrı toplanacak.

Yomra'da yeni uygulama - Ayrı toplanacaklar

Trabzon'un Yomra ilçesinde tekstil atıklarının diğer atıklardan ayrı toplanması için çalışma başlatıldı.

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, tekstil atıklarını diğer atıklardan ayrı toplayabilmek için AJ İnternational Group İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi yetkilileri ile protokol imzaladıklarını belirtti.

Tekstil atıklarının kaynağında ayrı toplanması amacıyla başlatılan proje kapsamında, ilçede 50 noktaya atık tekstil kumbarası yerleştirileceğini vurgulayan Sağıroğlu, şunları kaydetti:

"Proje ile tekstil alanında ihtiyaç duyulan hammadde konusunda geri kazanımların olmasını hedefliyoruz. Toplanan tekstil atıkları hammadde olarak kullanılabileceği gibi aynı zamanda kullanılabilecek durumda olanları yardım kampanyası ile ihtiyaç sahiplerine verebileceğiz. 25 mahallemizin ayrı ayrı noktalarına ve bazı okullara yerleştireceğimiz geri dönüşüm kumbaralarından toplayacağımız atıklar sayesinde hem çevreyi korumuş olacağız, hem de ihtiyaç sahiplerini sevindireceğiz. Bu kapsamda önümüzdeki aylarda atık tekstil kumbaralarını yerleştirmeye başlayacağız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber