Yomra'da Kalandar böyle kutlandı!

Trabzon'un Yomra ilçesinde Kalandar etkinliklerle kutlandı.

Yomra'da Kalandar böyle kutlandı!

Trabzon'da yılbaşı olarak kutlanan Kalandar için Yomra ilçesinin Çamlıyurt Mahallesi'nde şenlik düzenlendi.

Trabzon'da yılbaşı olarak kutlanan Kalandar için Yomra ilçesinin Çamlıyurt Mahallesi'nde şenlik düzenlendi. Şenlikte toplanılan bahşişlerin ise Çamlıyurt İlkokulu'nun ihtiyaçları için kullanılacağı belirtildi. Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu da kampanyaya destek olmak amacıyla AK Parti Yomra İlçe Başkanı Avni Adanur ile birlikte etkinliklere katıldı. Başkan Sağıroğlu, burada yaptığı açıklamada; “Kalandar, bu topraklarda doğan bir gelenek. Bizimde gençlik yaşlarımızda, ilçemizin tamamında Kalandar kutlanırdı. O zamanlar, meşhur bir Kalandar türküsü de vardı. ‘Gece geldik kapınıza, selam verdik yapınıza, selamımızı almazsanız daha gelmeyiz kapınıza’ diye. O hane sahipleri gelenlere elma, armut, fındık gibi ürünler verir. Fakat yıllar geçtikçe örf ve adetlerimiz, geleneklerimiz, göreneklerimiz kaybolmakta. Çamlıyurt mahallemizde ise gençlerimiz bu geleneği sürdürüyor. Her yıl etkinlikleri düzenliyor. Bu yılda farklı bir kampanya yapmışlar. Toplanan bütün bahşişler mahalle okuluna harcanacak. Bizde bu kampanyaya destek için buradayız. Kendilerine bu ince düşüncelerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinliklerin sorumlusu Halil Can yaptığı açıklamada ise, “Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Çamlıyurt deve şenliklerini okulumuza yardım için devam ettiriyoruz. Başkanımıza katılımlarından ötürü teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber