Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’tan çarpıcı sözler; "Cumhurbaşkanımıza Yomra’nın nasıl gasp edildiğini mektup yazıp anlatacağım"

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık Haber61'e önemli açıklamalarda bulundu.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’tan çarpıcı sözler; "Cumhurbaşkanımıza Yomra’nın nasıl gasp edildiğini mektup yazıp anlatacağım"

Haber61/Haber Servisi - Trabzon’un en hızlı büyüyen noktalarından biri olan Yomra ilçesi, son yıllarda yatırımcıların ilgi odağı oldu. Bu durum ilçede bir çok sorunu beraberinde getirdi. Buna nüfus yoğunluğu da eklenince Yomra, sorunlar yumağının içinde buldu kendini... 

Haber61.net Haber Müdürü Levent Ustabaşı, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ı ziyaret etti. 

Yomra'nın sorunlarını konuştu. Başkan Bıyık üç noktaya özellikle değindi. Birincisi Yomra'nın çıkarları için herkesin siyaseti bir kenara bırakması gerektiğine işaret etti. 

Yomra için birlikte hareket edilmesi gerektiğini kaydeden Bıyık, kendisinin böyle yaptığını ancak şahsi çıkar ve ihtiraslarını Yomra'nın çıkarlarından üstün görenlerin buna yanaşmak istemediğini belirtti.

Bakın ne diyor:

"Bana karşı muhalefet yapmak isteyenlerin Yomra'ya zarar vermesine izin vermem. Yomra, her Yomralı için en önemli konu olmalı. 'Önce Yomra, sonra siyaset' düşüncesi ile hareket edilmeli. Karşımda siyaset yapmak isterken, birilerinin aklıyla hareket edip Yomra'ya zarar verenler, seçimin intikamını almak için Yomra'nın çıkarlarıni baltalayanlar var."

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’tan çarpıcı sözler;

GEREKİRSE İSİM İSİM AÇIKLARIM

‘Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin kendisine karşı bir tavrı olup olmadığını’ sorduğumuzda şöyle konuşuyor:

“Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu önemli tecrübeye sahip bir devlet adamı. Çok yapıcı, istişareye açık, olumlu biri. Sorunlarımıza kayıtsız kalmıyor. Lakin Büyükşehir’de Yomra'ya negatif bakan bazı daire başkanları mevcut. Bazı dairelerin Yomra'daki sorumluluklarını aksattıklarını görüyorum. Hiç kimsenin haddini aşıp Yomra'nın hakkını gasp etmesine izin veremem. Gerekirse bunları isim isim açıklarım."

‘Proje üretene, Yomra’da sorunlarımızın giderilmesi noktasında çözümle gelene sonuna kadar kapım açık’ diyen Belediye Başkanı Bıyık, ilçede en büyük sorunun sosyal donatı alanların eksikliği olduğunu ifade ediyor. Buna ek olarak konu Avrasya Üniversitesi’ne geliyor. Çünkü belediyenin daha önce 40 dönüm arazisi üniversiteye bedelsiz verilmiş, daha sonra mahkeme tarafından bu alan üniversiteden alınarak tekrar belediyeye verildi. Başkan Bıyık, bu alanı üniversitenin de kullanabileceği sosyal alan yaparak halka kazandırmak istiyor. Üniversitenin bu alanı terk etmek istemediğini kaydeden Bıyık, "Üniversite Yomra'da 5 dönüm arazi üzerine kurulmuş. Sonra 40 dönüm dolgu alanı yasalara aykırı şekilde üniversiteye tahsis edilmiş. Bizden önce mahkeme bu tahsisi iptal etmiş ama tekrar tahsis etmişler. Mahkeme yine iptal etti. Belediye Meclisimizde bu tahsisi kaldırdı. O alan Yomra halkınındır. Orayı park, bahçe, piknik alanı yaparak halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Çünkü bu alanın alternatifi yok. Ancak üniversite bu alandan mahkeme kararına rağmen çıkmıyor. Dözerleri dayayıp alanı gasp ettikleti duvarları yıkacağız galiba. Çünkü istişareye bile yanaşmıyorlar.

HERŞEY TEK KİŞİYE BAĞLIYDI KURUMSALLIĞA GEÇİŞ YAPIYORUZ

Başkan Mustafa Bıyık bu konulardan çok canı yandığını ifade ederken, belediyenin işleyişinden bahsediyor;
“Bakın belediyeye geldiğimde yolundan anonsuna, üst yapısından alt yapısına kadar herşey tek bir kişiye bağlanmıştı. Her konu başkana getiriliyor, herkes başkanlık makamını arıyordu. Yani belediyede kurumsallık yoktu. Halen bu kurumsallığı oturtmaya çalışıyorum. Vatandaşım bir sorunu eğer çözemezse başkanlık makamına kadar gelir. Yoksa ilgili birim neresi, diyelim zabıta konusunda bir sorun var, hemen Zabıta birimine gider birim amiri ve personeli vatandaşımızın derdine derman olur. Bu nedenle ihbar hattı kurdurdum. Sorunlar buraya yazılıyor. Hemen ilgili birime iletilip aynı anda cevap alınıp tekrar vatandaşımıza yanıt veriliyor, gereken yapılıyor."

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’tan çarpıcı sözler;

YOMRA AĞZINA KADAR DOLDURULDU

Son çayımızı yudumlarken..
Yomra’da işlerin normale döndüğünü..
Bir kaç kişinin elinde olan bazı iş kollarının artık herkesin şartsız bir şekilde yaptığını söyledi.
Yoğun inşaat konusunda ise, “Ben geldiğimde önümüzdeki 5 yıla kadar neredeyse tüm inşaat ruhsatları verilmiş. Ben şu an yasal olarak bunlara birşey yapamam! 5 yıldan sonrakilere ancak!. Yomra ağzına kadar düzensiz bir şekilde doldurulmuş..." dedi. 

MEKTUP YAZIP ANLATACAĞIM

Şunu da sohbetimizin en can alıcı yerine ekledi;
“Belediyeye ben müfettiş istedim. Müfettiş 40 gün kaldı. İncelenen eskiye dönük bazı şeyler var. Bunları müfettiş dosyasına koydu. Varsa usulsüzlük soruşturulacak. Soruşturmalar eskiye dönük açılacak. Ben bu ve her konuyla alakalı, yukarda anlattıklarım dahil, Cumhurbaşkanımıza bu hafta mektup yazacağım. Derdimi, Yomra'nın nasıl gasp edilmiş olduğunu anlatacağım."

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’tan çarpıcı sözler;

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber