Kaşüstü ÇPAL yeniden Avrupa yolunda

Kaşüstü Çok Programlı Anadolu Lisesi hazırladığı proje ile yeniden Avrupa yolunda.

Kaşüstü ÇPAL yeniden Avrupa yolunda

Kaşüstü Çok Programlı Anadolu Lisesi proje ekibinin hazırlamış olduğu “Kaynaştırma Eğitiminde Öğretmen Dokunuşu” adlı Erasmus+ KA101 projesi, Ulusal Ajansa başvuran 4019 proje içerinden hibe almaya hak kazandı.

Proje kapsamında iki hareketlilik gerçekleştirecek olan öğretmenlerimiz Çek Cumhuriyeti ve Avusturya’da okul ziyaretlerinde bulunacak. Bu ülkelerde kaynaştırma eğitiminin nasıl uygulandığını yerinde inceleyecek olan öğretmenlerimiz edinimlerini hem kendi derslerinde kullanacak hem de diğer öğretmenlere aktaracak. Proje yürütücüsü Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Emrah Çağlayan okullarında proje kültürü oluştuğunu, 2015 yılında da yürüttükleri “Mesleki Gelişim” adlı projeyle İsveç ve İspanya ülkelerinde gözlemde bulunduklarını ve halihazırda okullarında birçok proje yürütüldüğünü dile getirdi. 

Kaşüstü ÇPAL’nin yürüttüğü projelerden bazıları şu şekilde; “Sınıflara Sığmıyoruz” projesiyle birlikte 24 farklı şehre kültürel gezi düzenlemiş, öğrencilerle birlikte işyerlerine, fabrikalara, üniversitelere işbaşı gözlem şeklinde ziyaretlerde bulunulmuştur. “Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor” projesi kapsamında ihtiyaçlı ailelerin evlerinin ve çevredeki okulların elektrik ve sıhhi tesisat tadilatları yapılmış yine bu proje kapsamında huzurevi ve sevgi evleri ziyaretleri düzenlenmiştir. “OKU” adlı projeyle birlikte her gün bir saat kitap okunmakta ve her dönem en çok kitap okuyan öğrenci altınla ödüllendirilmektedir. Her yıl okulda TÜBİTAK bilim fuarları düzenlenmekte ve liseler arası proje yarışmalarına birçok projeyle başvuru yapılmaktadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber