İhsan Öksüz

İhsan Öksüz

Yıldız tozu!

Sanırım 10 yıl önce gösterime giren ve Türkçe’ye Yıldız Tozu olarak çevrilen “ Stardust” isimli bir fantastik film izlemiştim. Filmde Robert De Niro da başrol olmasa da önemli ve çok eğlenceli bir rol almıştı. Futbolda ise her yeni parlayan genci görünce hep bu harika film gelir aklıma… Yıldız Tozu ya da Stardust!

Dün Antalya’nın nemli ve sıcak ortamında her ne kadar öyle ahım şahım olmasa da Trabzonspor, son haftalara oranla ciddi ve mücadeleci bir oyun ortaya koydu. Zaman zaman fahiş hatalar da yaptı. Ama mücadele yönünden geçmişe göre son derece istekliydiler. Sivasspor hüsranının yaralarını çabuk sardılar. Bunu yaparken de Trabzonspor adına iki oyuncu tıpkı yıldız tozunun dokunuşu gibiydiler. Biri kalede, diğeri ise arta alanda ya da kenarlarda…

Yıldız adayı denildiğinde illa da golcü ya da gol attıran oyuncu akla gelmesin! İşte dün Uğurcan Çakır takımına büyük destek vererek 3 puanının alınmasında harika bir performans gösterdi. Gelecek yıl bu takımın kaçıncı kalecisi olur bilemem ama Trabzonspor’daki yolunun hayli uzun olacağını göstermiş oldu. Bana göre kusursuz oynadı. Bu yaşta Trabzonspor’un kalesini korumak ve hemen hemen hiç hata yapmadan maçı tamamlamak herkesin harcı değil… Çokları gibi sakın şımarma demeyeceğim!!!

Ve de yine Yusuf Yazıcı… Belki istediklerini pek yapamadı ama maçı koparan adam oldu. Hem de dantel gibi işleyip “kendin pişir kendin ye” tarzında attığı harika golle… Trabzonspor ne kadar zor durumda olursa olsun alt yapısından mutlaka bir şeyler üretiyor. Hem de az buz değil… Deve tırnağı olacak oyuncular bunlar…

Trabzonspor takım olarak hatalarına rağmen gayretli idi. Kucka ve Hubocan, oyuna girdikten sonra N’Doye geçmiş maçlarına oranla daha istekliydiler. Niye stoper oynatıldığını hala anlamadığım Okay da… Sonuç olarak Trabzonspor 5’incilik yarışında bir adım öne geçti. 5’nciliğin önemi ise sezon sonunda TFF’den alacağı 5.5 milyon liradır. Ayrıca UEFA’ya katılma şansı da var.

Ha bu arada Yıldız Tozu ya da Stardust adlı filmi izlemeyenler bence bir yerlerden bulup mutlaka seyretsin! Filmi Matthew Vaughn yönetmiş. Robert De Niro’nun alışılmadık, olağanüstü rolünü ve oyununu mutlaka görün derim! Ne alaka var diyenler en azından güzel bir filmi görmüş olur!

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.