Arif Çetin

Arif Çetin

YETMEZ AMA EVET

 

Galatasaray ve Beşiktaş'ın devre dışı kaldığı 2013 Türkiye Kupası 5.turunda gruplara kalmak adına önemli bir basamak zorda olsa geçildi. Pazar günü Kayseri karşısında özellikle de ilk yarı sergilenen futbol göz doldurmuş, ancak skor için yeterli üretkenlik sağlanamamıştı.
               
Dört gün öncesinin kadrosundan farklı olarak Colman ve Yasin'i  gördük ilk onbirde. Trabzonspor kadrosunda ayağına top yakışan iki adamdan Colman sahada yerini alırken, Polonyalı Adrian kulübedeydi. Pazarın en fazla eleştiri alan adamı Halil Altıntop'un yerinde ise Yasin'i izledik.
               
Maç şok golle başladı. Zokora ve Colman gibi müsabaka tecrübesi yüksek iki oyuncunun koordinasyonsuzluğu ve vurdumduymazlığı koca bir 45 dakikanın esaret altında geçmesine neden oldu. Ne savunma ne de hücumda hiç bir varlık gösteremediler.
               
DEĞİŞİKLİKLER YARAMADI.
               
İkinci yarıda Adrian - Colman değişikliği topun Trabzonspor'da daha çok görünmesini sağladı ancak beklenen ivmeyi kazandıramadı. Alanzinho'nun kişisel çabaları, yüksek konsantrasyonlu Kasımpaşa savunması arasında varlık bulamadı.
               
Şenol Hoca, Colman'dan sonra Zokora'yı da oyundan alarak, işlemeyen orta saha kurgusunu tamamen kaldırdı. Henriuqe- Halil değişikliği de bekleneni vermekten uzaktı. Bu noktadan sonra Trabzonspor her hattıyla hücumu düşündü. Ancak şuursuzca saldırmaya çalıştı. Bütün ataklarında kurgu, plan, program hak getire. Topu ayağına alan kendi kafasına göre bir şeyler yapmaya çalıştı.
               
Son dakikalarda Volkan'ın ortasına Adrian'ın kafa vuruşu, bir dönüşün habercisiydi. Uzatmalarda Adrian'ın bir şutunun da direkte patlaması büyük şanssızlık.
               
Penaltılarla da olsa turu geçmek güzel. Ancak, dört gün önce ilk yarıda futbolun güzelliklerini sergileyen bir takımın, kısa sürede bu kadar değişkenlik göstermesi nasıl ifade edilebilir? Tolga, Colman ve Yasin dışında sekiz oyuncu kupa mesaisinde de forma giydi.Kadro istikrarı var görünse de sergilenen oyun anlamındaki istikrarsızlık büyük sorun.
               
Güneş artık karar vermeli.
               
Öndeki dörtlüye bakıyorsunuz  içler acısı. Henriuqe, Halil, Vittek ve Emre. Görülüyor ki, bu isimlerin hiç birisi Hoca'nın söylediklerini yerine getiremiyor. Umarız en kısa sürede taşlar yerine oturur. Galatasaray - Fenerbahçe maçının olduğu haftada İstanbul BB. deplasmanından alınacak üç puan, ligin devre arasında alınması muhtemel kararlara da büyük katkı sağlayacaktır.
             
Bülent Yıldırım ve yardımcıları, kendilerinden beklenen (!) görevi başarıyla yerine getirdiler. Bu kadar hatalı karar veren hakemler nasıl oluyor da FİFA kokartı takıyor, anlamak mümkün değil!
 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR