Yeni bir hava yeni bir stadyum

Trabzonspor’da her zaman şu acı bir tecrübe oluyor. Yeni seçilen yönetim ve başkan ilk 1 yıllık sezonunda hep 100 milyondan fazla kayıp verdiriyor kulübe..

Bu sanki bir adet haline dönüşmeye başladı son yıllarda. 20’den fazla oyuncu alınıyor, eldeki kaliteli oyuncular umarsızca gönderiliyor, hatta bir süre sonra geri çağırılıyor! Ardından teknik heyette ki hızlı değişimler yanlışa sürüklüyor.  Milyonlar çöpe gidiyor! Bu hataya Muharrem Usta ve onun önderliğindeki yönetimde düştü. Bir bataklıkta çırpınır gibi.. Çırpındıkça kulübü içinden çıkılmaz bir hale soktular. Kendileri de bundan şikayetçiydi ama uyarıları dikkate almak yerine küçümsediler. ‘Camiayı küçümser’ duruma soktular kendilerini..

Şimdi Trabzonspor Medical Park Arena Stadyumu’nun ilk maçında bazı yanlışlardan döndükleri görüldü. Yeni stadyumun oluşturduğu hava bunda etkili oldu. Bundan sonra Trabzonspor yönetiminin yapacağı doğrular yanlışlarını geçmez umarım. Şu anda yeni bir hava yakalanmış durumda. Sıkı bir camia kenetlenmesi yaşanmalı. Skor önemli. Ama skor da bir yere kadar. Hadi diyelim herşey yolunda gitti. Trabzonspor’un yaptığı ara transferler takımı rayına oturttu! Hoş zirveye oynayacak durumda halen değil lakin yine de hiç olmazsa ortaya bir umut doğdu. “İlk kez bir maçı sonuna kadar izledim” diyen taraftarların çokluğu güzel olduğu kadar endişe verici.

Endişe verici bir konu daha var. İşte diyelimki takım rayına oturdu..

Bundan sonra Başkan ve yönetiminin futbolu yönetenlere karşı alacağı tavır önemli. Hakem hataları skorun önüne geçip bir camianın kaderiyle rahatlıkla oynadığı şu dönemlerde Trabzonspor Kulübü’nün Trabzon, Ankara ve İstanbul üçgeninde nasıl güçlü olacağı…

Daha önce belirli isimlerden bahsetmiştik. 

Bu isimlerin futbolu kendilerinin rahatlıkla üzerinde at koşturacağı bir satranç takımı olarak gördüğünden bahsetmiştik. Hamleler dik ve dirayetli olmalı.

Artık Trabzonspor’un ne yönetimsel hatalardan ne hakem çirkefliklerinden ne de  Türk futbolunu kendi amaçları uğruna feda eden kirli ellerin yarattığı kaostan kaybedecek tek bir puanı bile kalmamıştır.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.