Macit Güven

Macit Güven

Yazık oldu!

Trabzonspor ideal kadrosu ile atak oynayıp 3 puan almanın, Antep ise Trabzonspor’u önce durdurup sonra da kontratak ile sonuca gitmenin düşüncesi ile maça başladı.

Her iki takımda farklı sistemler ile oynasa da istekli ve maça konsantre gözüktüler. Trabzonspor’da ilk göze çarpan sağ önde oynayan A. Ömür ile santrafor arkasında oynayan Ekuban’ın yer değiştirmesi gerektiğiydi. Çünkü Ekuban sırtı dönük oynarken zorlanan bir oyuncu.

A. Ömür hem daha çabuk hem de becerisi daha fazla olan bir oyuncu. Orta saha ile hücum hattının bağlantısını çok daha iyi yapabilecek yeteneklere sahip. Top Trabzonspor’a geçince 5-3-2 sitemine geçen Antep kanatlarını çok iyi kapattı.

Trabzonspor bu durumda merkezden hücum yapması gerekti. Merkezde oynayan oyuncular L. Baker ve Flavio bu organizasyonu yapmakta zorlandılar. Çünkü Ekuban forvet hattı ile orta saha bağlantısını yapabilecek ince meziyetlere sahip değil. Kanattan ve merkezden istediği hücumları yapamayan Trabzonspor için ilk yarı bir iki cılız atak ile geçirdi.

İlk yarıda Trabzonspor için başarılı olan defans bloğu oldu. Rakibe pozisyon vermeden ilk yarıyı bitirdi. Trabzonspor 2. Yarıya iyi başladı. Özellikle savunmada oyunu kurarken başarılı oldu. Sıkıntı orta saha da hücumda oynayan oyunculara atılan final paslarındaydı. Golde ayakla yapılan asistle değil Pereira’nın orta gibi taç atışından geldi. L. Baker savunmanın önünde başarılı bir performans sergiledi. Form tuttukça takımın lider oyuncusu olacak gibi duruyor.

Hocaya gelince maçtaki eksiği o dakikalarda Ekuban yerine A. Ömür’ü oyundan almamasıydı. Trabzonspor kötü oynamadı hatta penaltıya kadar maçı kontrolü altında tuttu. Basit bir hatadan dolayı Flavio’nun kontrolsüz bir hareketi sonrası Trabzonsporlu oyuncuların bütün emeği boşa gitti. Trabzonspor 3 puanı hak ettiği bir maçtan 1 puan ile ayrılmak zorunda kaldı.

NOT: Birisi Flavio’ya kontrolsüz gücün güç olmadığını anlatması gerekir.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR