Haber61

Haber61

Yattara böyle istedi

 Ne maçtı dedirtecek bir maç oldu ,Gaziantep maçı. Futbol kalitesi belki vasatın üstüne çıkmadı, ama her dakikası  heyecan gerilim, endişe ve korku doluydu.

Maça dün 4 adam damgasını vurdu. Biri Yatara, diğeri kaleci Jefferson,öteki Gökdeniz ,sonuncusu ise soyadı gibi Gezer, Hakem Bünyamin Gezer

“Yıpranma hakkı” yeni çıkacak sosyal güvenlik yasası ile elinden alınacak  biz gazeteciler bu yanlıştan dolayı hükümeti 1 dakika da olsa protesto edelim dedik Bizler basın tribünün boşaltırken  Umut"un golünü görmekten  mahrum kaldık. 

Trabzon maça iyi başladı. İlk çeyrekte rakibi abondene etti ,ve iki farklı üstünlüğü yakaladı. Ancak şu var.Trabzon"a 2 fark yetmiyor. 3 ü atmazsa bir puanla yetinecek

..Hem Trabzon hem G.Antep futbolu çirkinleştirmeden oynamaya çalıştı. Yanı kora kor bir mücadele. İkinci yarı ise  Trabzon adeta durdu. Maçın en enteresan bölümü kaleci Ahmet"in dışarı atıldığı pozisyondan sonra ki dakikaları oldu.  Bu dakikaya kadar Trabzon rakibe çok pozisyon vermedi,hatta pozisyonlar da buldu.

Ardından hakem Bünyamin Gezer çıktı sahneye.Topu elinde tutan Ahmet"e yapılan ince faulü es geçti,Ahmet"in rakibini çektiğini gördü. Bu penaltı düdüğü,bir anlamda  gerilim dakikalarının da başladığın işaretiydi.

Trabzon birini oyundan alacaktı, fatura Ceyhun"a kesildi. Bana göre Oyundan Yattara alınmalıydı .Şimdi Yattara maça damga vurdu ,sen ne diyorsun kardeşim diye sorarsanız Bende “eğer Ceyhun oyundan alınıp oyun kurgusu Yanal tarafından bozulmasaydı G.Antep skoru 2-0 dan 2-2 ye getiremeyecekti ki “derim.

Kaleye Jeferson geçti,penaltıyı kurtardı.Ardı ardına 3 net gol pozisyonunda topları inanılmaz çıkararak Trabzon"u ayakta tuttu. Eğer penaltı gol olsa inanın Trabzon panikleyecekti.

Zaten eksik kaldılar şaşırdılar.

Birde eksik Trabzon, gereğinden fazla sahasına çekildi. Rakibe çok boş olan bıraktı bu nedenle sıkıntı yaşadı. Trabzon Evinde eksik bile  olsa bu kadar geri çekilmemeliydi.

Trabzon savunması havadan gelen tüm yan ortalarda ya kademe ya adam paylaşımı yada müdahale tekniği konusunda pozisyon hatası yapıyor. Yedikleri ilk golde de rakibi sadece seyrettiler İkinci golde ise iki Trabzonlu savunmacı birbiriyle çarpıştı, Nıgris dokundu.2-2

Dünkü maçta Yatara böyle istedi,denebilir.Gökdeniz penaltıyı kullanacaktı,taraftar Yattara"nın kullanmasını istedi. Yattara"nın vuruşunu da, kaleci Ömer  kornere çeldi Ancak Yatara son dakika öyle bir top taşıdı ve asist yaptı ki alkışlamamak için önyargılı olmak  gerek.

Fazla teknik analız yapmadık bu maça.

Çünkü gerilim futbolun önüne geçti.

Avni Aker"de adeta heyecan kasırgası yaşadık.Avni Aker"deki  gerilim gecesinde  4 isim başroldeydi.

Biri Yatara ;

Penaltı kaçırdı galibiyeti tehlikeyle soktu sonra yaptığı asistle takımı 3 puana taşıdı.

Diğeri Gökdeniz. İki gol attı üç puanın gelmesini sağladı.

Üçüncüsü Hakem Bünyamin Gezer: 2 penaltı bir kırmızı kart çıkardı.90 dakikada çaldığı ve çalmadığı kritik düdüklerle,bu maçın adamı olmadığını gösterdi

Sonuncusu da Brezilyalı kaleci  Jeferson. Kalesinde adeta devleşti. İki gol yemesine bakmayın,bir penaltının yanı sıra  üç mutluk golü önledi. Trabzon 3 puan aldığı maçta futbol kalitesini değil de sadece  izleyenlerin Adrenalini yükseltti.

Kötü futbol oynarken bile heyecan veriyor artık Trabzon.

Tabii korku da…

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti ve TSYD den bir ricam var. Eğer Yasa çıkarsa G.Antep maçında yaptığımız protestoyu bir dakika ile sınırlamayın!.Yine Tribünü boşaltıp Kafetarya kısmına gidelim ve protesto  90 dakika sürsün .

En azından sahadaki eziyeti çekmeyiz Çünkü bu Trabzon bizi kalp krizinden öldürecek .

Dünkü maçın kısa anlatımı ancak şöyle olur.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR