Trabzon'da Kültür - Sanat. "Memurin Faslı" adlı oyunun prömiyerini bugün yapacak.

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT) "Memurin Faslı" adlı oyunun prömiyerini bugün yapacak.

Trabzon'da Kültür - Sanat.  "Memurin Faslı" adlı oyunun prömiyerini bugün yapacak.

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT) "Memurin Faslı" adlı oyunun prömiyerini bugün yapacak.
Coşkun Irmak'ın kaleme aldığı ve Enis Yıldız'ın yönettiği oyunda, Emre Ön, Mert Hürol, Fatma Kum, Selin Poyraz, Burak Fındıkçı ve Mahir Elvan rol alıyor.

Işık tasarımı Nihat Bahar, dekor tasarımı Sertel Çetiner, kostüm tasarımı Fatma Sarıkurt, müziği Oktay Köseoğlu ve koreografisi Aslı Öztürk'e ait oyunda, Türkiye'nin yakın geçmişinde memurların yaşantılarından kesitler, esprili bir şekilde anlatılıyor.

Şarkı ve danslarla renklenen oyun, Bu Nasıl Dünya, Manastır Valisi, Patlıcan, Demokratik Tepki, Kurtuluş Yok, Hayal ile Ruhi ve Amigo adlı 7 ayrı bölümden oluşuyor.

Oyunda geleneksel Türk tiyatrosunda yer alan zenneler, cüce, deve gibi renkler de kullanılıyor.
Sezonun üçüncü oyunu olan "Memurin Faslı", mart ayı boyunca perşembe, cuma ve cumartesi günleri sanatseverlerle buluşacak.

ZİYARETÇİ TURNEDE

TDT "Ziyaretçi" adlı oyunu Erzurum'da sahneleyecek.

Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı, Uğur Keleş'in yönettiği oyunda, Banu Manioğlu, Duygu Dokgöz ve Yavuz Topçuoğlu rol alıyor.

Dekoru Ahmet Cenk Oral, kostümleri Medine Yavuz, ışığı Nihat Bahar, müziği Nedim Yıldız'a ait oyunda, insanın sevdiklerini kaybetmemek için her ne pahasına olursa olsun emek vermesi gerektiği konu ediliyor.
Oyun, 03 ile 05 Mart tarihleri arasında Erzurum'da sahneye konulacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam