Trabzon simiti dünya'ya açılıyor

Trabzon'da ISO 9001:22000 HACCP Kalite Yönetim Sistemi ve Gıda Güvenliği sertifikalarıyla simit üretimi yapan Mustafa ve Zahit Öztürk kardeşler, hedeflerinin Trabzon simidini hamburger gibi bir dünya markası yapmak olduğunu söyledi.Kendine has lezzeti ile

Trabzon simiti dünya'ya açılıyor

Trabzon'da ISO 9001:22000 HACCP Kalite Yönetim Sistemi ve Gıda Güvenliği sertifikalarıyla simit üretimi yapan Mustafa ve Zahit Öztürk kardeşler, hedeflerinin Trabzon simidini hamburger gibi bir dünya markası yapmak olduğunu söyledi.

Kendine has lezzeti ile ünü Türkiye'ye yayılan meşhur Trabzon simidini son sistem teknolojiyle üreten Mustafa ve Zahit Öztürk kardeşler, Trabzon simidinin her geçen gün daha da tanındığını ve artık vazgeçilmez bir damak tadı haline geldiğini söyledi. Trabzon'un Yeni Cuma mahallesindeki modern tesiste ISO 9001:22000 HACCP Kalite Yönetim Sistemi ve Gıda Güvenliği sertifikalarına sahip olarak son derece hijyenik koşullarda üretim yaptıklarını belirten Mustafa Öztürk, “Bu mesleği dede yadigarı olarak 40 yılı aşkın bir süredir devam ettiriyoruz. Aradan geçen zamanda simidin ana formülü değişmedi. Simidin lezzetini ise susam kalitesi, un kalitesi, pişirme sıcaklığı ve hepsinden önemlisi de ustalık becerisi belirliyor” dedi.

Simit tüketiminin bilhassa son 10 yılda önemli oranda artış gösterdiğini kaydeden Mustafa Öztürk, bunda simidin lezzeti kadar vatandaşların ekonomik durumlarının da önemli rolü olduğunu ifade etti.

Trabzon simidinin tıpkı Trabzon ekmeği gibi kendine has bir yeri olduğunu dile getiren Öztürk, başta İstanbul, Bursa ve Ankara olmak üzere yurdun değişik yerlerine tazelik ve lezzetini koruyacak ambalajlarla simit gönderdiklerini söyledi.

Amaçlarının Trabzon simidini tıpkı hamburger gibi bir dünya markası haline getirmek olduğunu söyleyen Mustafa Öztürk, “Bizim Ali Amerikan hamburgeri yiyor da George neden Trabzon simidi yemesin?” diyerek şöyle konuştu:

“Sağlıklı bir besin olan Trabzon simidini öncelikle Türkiye'de daha tanınır hale getirmek ardından da dünyaya tanıtmak istiyoruz. Bu konuda bize düşeni yaptıktan sonra konuyla ilgili herkesin desteğini bekliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler