Trabzon'da turizm toplantısı

Trabzon'da bir otelde düzenlenen seminere Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız ve turizm sektöründeki işverenler ve çalışanlar katıldı.

Trabzon'da turizm toplantısı

Trabzon'da bir otelde düzenlenen seminere Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız ve turizm sektöründeki işverenler ve çalışanlar katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, "para bitti, iş bitti" mantığının olmaması gerektiğini belirterek, "Bütün dünyada turizm nasıl gelişiyorsa ülkemizde ve bölgemizde de aynı oranda gelişiyor. Ülkemizde turizm bitmeyeceğine göre, turizm yatırımları bitmeyeceğine göre bu şu demektir; bu tür projelerin sürdürülebilir olması gerekiyor. Avrupa Birliği fonlarından bir bedel aldık. Bu bedeli harcadık. Buna bağlı olarak para bitti iş bitti mantığı olmaması gerekiyor" dedi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ise yaptığı konuşmada, turizm sektörünün son yıllarda hızla geliştiğini kaydederek, "Hem zaman hem alan hem de çeşitlilik oranında giderek zenginlik kazanmaktadır. Karadeniz Bölgemiz ve Trabzon'umuz son yıllarda alternatif turizm alanlarıyla beraber önemli bir ayaktır. Son yıllarda turizm sektöründe 3 milyonu bulan yerli ve yabancı ziyaretçi sayımızla beraber ve ziyaretçi profilimizdeki değişim, dönüşümle turizm sektöründeki yatırımlarımız ve bu sektörde istihdam kapasitemizle beraber önemli mesafeler alıyoruz. Biz Trabzon olarak turizm stratejimizi ortaya koyduk ve uygulamaya gayret gösteriyoruz. Strateji hedeflerimizi 3 ana başlık altında topladık. Birincisi; turizm sektörünün kapasitesinin geliştirilmesi ve turizm alt yapısının güçlendirilmesi. İkincisi, farkındalık ve nitelikli işe yönelik çalışmalar. Üçüncüsü de tanıtım ve koordinasyona yönelik çalışmalar. En önemli açıklarımızdan birisi de turizm sektöründeki nitelikli iş gücünün arz-talep dengesini karşılaşacak şekilde hem sağlanması hem de bu bölge açısından sürdürülebilirliğinin devam ettirebilmesidir" diye konuştu.

Vali Öz'ün konuşmasının ardından TUYAP Ekip Lideri Berrand O'sullıvan ise Türkiye'nin son yıllarda turizm sektöründeki gelişmelerini anlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler