Trabzon'da İŞKUR Kurasında gerginlik!

Trabzon'da yapılan İŞKUR kurasında gergin anlar yaşandı.

Trabzon'da İŞKUR Kurasında gerginlik!

Trabzon'da Büyükşehri Belediyesine alınacak olan bin 800 kişi için İŞKUR'a yapılan başvurular arasından kura çekimi yapılıyor.


19 Mayıs Spor Salonunda yapılan yapılan kura çekimini izleyen kişilerle görevliler arasında gergin anlar da yaşanıyor. Kurayı takip eden kişiler bazı isimlerin iki kez çıktığını ve az sayıda kişinin isminin okunduğunu iddia ederek itirazda bulundu. Görevliler ile vatandaşlar arasında yaşanan sözlü tartışma kısa sürede sona erdi.

Trabzon 4. Noter Başkatibi İbrahim Hakkı Şanlı konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "bu tür olayların kura çekimlerinde hep olduğunu belirterek, “Ben buraya geldim, numaraları tek tek kontrol ettim, kutuya attım. 1’den 2458 Numaraya kadar. Hiçbir numaradan iki tane yoktur. Kutudan numara çekerek listeler bilgisayara yüklenmiş Çektiğimiz numaranı karşılığı oraya çıkıyor. Bende kura çekimi sonunda çıkan numaraları alıyorum. Kazanamayanları da alıyorum. Bu kadar. Ben onlara cevap vermek zorunda değilim. Sizde takdir edersiniz ki bu 5-10 tane değil, Bin 800 kişi. Normalde bunu benim burada yapmam bir şans. Bu o kadar basit bir olay değil. Ben bunları hızlandırmak için numara olarak çektim. İsim olarak da çekebilirdim. Böyle çekilse sabah saatlerini bulabilirdi. Ne zaman biteceği belli değil. Aynı isimden 3-4 tane var. Ancak TC kimlik numaraları, adresleri, farklı. Ben zaten baştan kazanma şansının yüzde 52 olduğunu söyledim. Yani iki kişiden bir kişinin kazanma şansı var. Olay bu” dedi.


Trabzon'da İŞKUR Kurasında gerginlik!

Trabzon'da İŞKUR Kurasında gerginlik!

Trabzon'da İŞKUR Kurasında gerginlik!


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam