Trabzon'da ilginç dava: Hediye aldı kurtuldu!

Trabzon'da kayın validesine hakaret ve tehditte bulunan kişi bakın davalık olmaktan nasıl kurtuldu.

Trabzon'da ilginç dava: Hediye aldı kurtuldu!

Trabzon'da meydana gelen olayda, kayınvalidesini telefonla arayarak tehdit ve hakarette bulunduğu iddia olunan damat, hediye alarak kayınvalidesiyle uzlaşıp davalık olmaktan kurtuldu.


 
Geçtiğimiz yılın Şubat ayında Trabzon’un Arsin ilçesinde meydana gelen olayda, kayınvalidesi H.A. (51) ‘ya telefonda hakaret ve tehditte bulunduğu iddia olunan damat V.Y. (19) hakkında şikayetçi olununca Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.
 
Geçtiğimiz günlerde Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosunca tarafları uzlaştırmak üzere hukuk bilgisine sahip bir uzlaştırmacı görevlendirildi. Kayınvalide ve damadı bir araya getiren uzlaştırmacı, taraflarla müzakerelere başladı. Müzakereler sonrasında uzlaşmayı kabul eden kayınvalide, damadının kendisinden özür dileyerek hediye alması sonucu uzlaşarak damadını mahkemelik olmaktan kurtardı.
 
MAHKEME STRESİNİ YAŞAMADAN DOSYA KAPANIYOR

Dosyaların karara bağlanmasının 6 ay ila 1,5 yıl arası sürebildiği ve birçok vatandaşın dava açılana dek ve dava açıldıktan sonrada duruşmalara gidip gelme stresini yaşayarak mağdur oldukları olayı tekrar tekrar hatırlayıp travma içerisine girdikleri ve huzursuzluk yaşadıklarını ifade eden yetkililer, uzlaştırma kurumunun bu mağduriyetlerin önüne geçtiğini savundular. Kişilerin uzlaşmaları durumunda dosyaları kapandığı için bu kayıtların sabıkalarına (adli sicil) işlemediği de belirtildi.
 
350’DEN FAZLA KİŞİ UZLAŞTIRILDI

Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu'nun çalışmalarıyla kurulan ve bürodan sorumlu Cumhuriyet Savcısı Dilek Öner'in çalışmalarıyla faaliyetlerini sürdüren Uzlaştırma Bürosu'nun meyvelerini vermeye başladığı ve Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) ‘nden alınan istatistiklere göre 2016 yılında ortalama 350’yi aşkın vatandaşın uzlaştırıldığı öğrenildi.

Trabzon'da ilginç dava: Hediye aldı kurtuldu!

Trabzon'da ilginç dava: Hediye aldı kurtuldu!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler