Trabzon'da "Afet Bilinci Resim Sergisi" düzenlendi

Trabzon'da "Afet Bilinci Resim Sergisi" Valilik önünde kurulan Mobil Afet Tırın da düzenlendi.

Trabzon'da "Afet Bilinci Resim Sergisi" düzenlendi

 İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce (AFAD), 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla Valilik önünde kurulan Mobil Afet Koordinasyon Tırında "Afet Bilinci Resim Sergisi" düzenlendi.


Sergiyi gezen Trabzon Valisi Yücel Yavuz, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ömer Kıratlı'dan çalışmalar ve sergi hakkında bilgi aldı. 

Yavuz, 1-7 Mart arasında kutlanan Deprem Haftası nedeniyle İl Afet ve Acil Müdürlüğü'nce çeşitli etkinliklerle deprem farkındalığı oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.

Öğrencilere afet anında nasıl müdahale edileceğini ilgili broşürler verilerek ve bilgilendirmeler yapıldığını belirten Yavuz, "Depremle ilgili selle ilgili alınması gereken tedbirler halkımızın bilinçlendirilmesi hemde ilgili kurumlarımızın sürekli zinde ve dinamik ve duyarlı olması anlamında bu etkinlikler önemlidir." dedi. 

AFAD İl Müdürü Ömer Kıratlı ise deprem haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Bu kapsamda valiliğin önünde düzenlediğimiz fotoğraf sergimizle bu bilinçlendirmeye katkı yapmak amacıyla buradayız. Yarından itibaren de okullarımızda etkinliklere devam edeceğiz. Hafta boyunca etkinlik ve eğitimlerimiz sürekli devam edecek." ifadelerini kullandı. 

Sergiyi gezen öğrencilere, arama ve kurtarma teknisyenleri tarafından afet ve acil durum konularında ve yapılması gerekenler hakkında sunum yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam