Trabzon'a engelli anaokulu yapılacak!

Trabzon'un Sürmene ilçesi Muratlı mahallesinde öğrenci yetersizliğinden kapanmış olan ve atıl vaziyette bulunan Muratlı İlkokulu hayırsever Can Çobanoğlu tarafından engelli anakolu olarak dönüştürülüyor.          Önümüzdeki eğitim-öğretim yılına yetiştiri

Trabzon'a engelli anaokulu yapılacak!
Trabzon'un Sürmene ilçesi Muratlı mahallesinde öğrenci yetersizliğinden kapanmış olan ve atıl vaziyette bulunan Muratlı İlkokulu hayırsever Can Çobanoğlu tarafından engelli anakolu olarak dönüştürülüyor.
        
Önümüzdeki eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi planlanan anaokulunun yapım protokolü Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, hayırsever Can Çobanoğlu arasında imzalandı. İmza protokol törenine Devlet Eski Bakanı Faruk Özak ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de katıldı.


İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje dahilinde yapımı gerçekleşecek olan engelli anakoluyla ilgili düşüncelerini ifade eden Vali Öz, “Eğitim kurumlarımız her geçen gün gerek kamu yatırımlarımız gerekse hayırseverlerin desteğiyle gerçekleşmektedir. Bugün ilimizde anaokulundan başlayarak lise son düzeyine kadar hafif, orta, ağır engelli, otistik ve diğer engelli çocuklarımıza yönelik eğitim kurumlarımız mevcuttur. Bunların standardını her geçen gün arttırıyoruz. Bu çocuklarımızın eğitimi zor ve zahmetli bir iş. Burada fedakarca görev yapan öğretmenlerimizi kutluyorum. Bu çocuklarımızın daha iyi yetişmesi, eğitilmesi, istihdama hazır olması ve ailelerimizin üzerindeki yükün devlet ve toplum tarafından paylaşılması açısından önemlidir. Bu çalışmalara hayırseverlerimizin kişisel olarak sahip çıkmış olmaları önemlidir. Hem yeni kurumların yapılması, hem de kalitelerinin arttırılması konusunda önemli katkıları var. Trabzon ilimiz ve Sürmene ilçemiz bu yönüyle anaokulundan üniversite yapımına kadar hayırseverlerimizden büyük katkılar almaktadır. Başta devletimizin yatırımları olmak üzere hayırseverlerimizin de katkıları ile eğitimde çıtayı daha da arttırıyoruz. Bu tür kurumlara katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler