Sağlık Bakanlığı'ndan ilginç uyarı !

 AİLE içi şiddeti önlemek için alkollüyken karısını döven her kocayı tedaviye gönderen mahkemelere, Sağlık Bakanlığı’ndan uyarı geldi.  Adalet Bakanlığı’na yazı gönderen Sağlık Bakanlığı, aile içi şiddet davalarında mahkemelerin alkol veya uyuşturucu bağı

Sağlık Bakanlığı'ndan ilginç uyarı !

 

AİLE içi şiddeti önlemek için alkollüyken karısını döven her kocayı tedaviye gönderen mahkemelere, Sağlık Bakanlığı’ndan uyarı geldi. 
 
Adalet Bakanlığı’na yazı gönderen Sağlık Bakanlığı, aile içi şiddet davalarında mahkemelerin alkol veya uyuşturucu bağımlılığı olmayan, sadece zaman zaman alkol kullanan kişileri de tedaviye göndermesinin sıkıntı yarattığını bildirdi. Bakanlık, alkol ya da uyuşturucu bağımlılığı olmayan bu kişilerin, tedavi için geldikleri merkezlerde, psikolojik olarak ağır durumda olan hastalarla bir arada tedavi edilirken sıkıntılı olaylar yaşandığı uyarısında bulundu.
 
Mahkemelerin bu tür davalarda önleyici tedbir olarak tedavi kararı verirken, daha kapsamlı bir araştırmayla bu kişilerin gerçekte alkol ya da uyuşturucu bağımlılığı olup olmadığını tespit etmeleri istendi. Bu araştırmanın yargılama esnasında uzman incelemesi ve raporuyla yapılabileceği de belirtildi. Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Bilim Kurulu’nun görüşünü ve uyarısını başsavcılıklar üzerinden mahkemelere iletti. 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine İlişkin Kanun’un, 5. maddesi, alkol ya da uyuşturucu bağımlısı eşlerin tedavisi için sağlık kuruluşlarına yatırılması kararı için hâkimlere yetki veriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler