PEKAY'dan Trabzon'da önemli etkinlik

PEKAY Trabzon Şubesi Trabzon'da önemli bir etkinliğe imza attı.

PEKAY'dan Trabzon'da önemli etkinlik

Trabzon PEKAY Şubesi tarafından üniversitede okuyan şehit, gazi ve polis çocukları yararına Hacivat-Karagöz Geleneksel Gölge Oyunları buluşması düzenlendi.


Trabzon Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan’ın eşi Sanem Arıkan’ın organizasyonuyla Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde gerçekleşen gösteriye şehit, gazi ve polis ailelerinin çocukları seyirci olarak katıldı. Yaklaşık 200 çocuğun katıldığı gösteride Hacivat-Karagöz oyunu, kukla ve ateş şov gösterisi sergilendi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

PEKAY Trabzon Başkanı Raife Işık gösterinin açılış konuşmasını yaptı.  Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Bakanlık ve müdürlük olarak kukla sanatının yaşatılması için katkı sağlamaktan mutlu olduklarını söyledi. Ali Ayvazoğlu, “Kukla sanatı 14. yüzyıldan beri var olan bir gelenek ve bunu yaşatmak bizim sorumluluğumuz. Bakanlık olarak kukla sanatı ve sanatçılarına verdiğimiz destek gelecekte de devam edecek” dedi. Ayvazoğlu ayrıca katılımcılara Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürü Okan İbiş’in selamını iletti.

Gösteri boyunca kahkahalara boğulan çocuklar neşeli vakit geçirdi.

Gösterinin son bulmasının ardından program yapımcısı Serap Erkoç, direktör Şafak Poyraz, Eğlencebaz şov Can İbrahim Atlığ, Hacivat Karagöz gösterisi Cengiz Samsun ve Ateşbaz şov Birkan Bilgin’e çiçek takdim edildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler