Ortahisar'dan ihtiyaç sahibi ailelere yardım

Ortahisar Belediyesi'nin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü fakir fukaranın imdadına koşuyor. Soğuk kış günlerini Trabzon'da geçirmek zorunda kalan mültecilere ve fakir ailelere yiyecek ve giyecek yardımında bulunan müdürlük yapmış olduğu faaliyetlerle ihtiya

Ortahisar'dan ihtiyaç sahibi ailelere yardım

Ortahisar Belediyesi'nin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü fakir fukaranın imdadına koşuyor. Soğuk kış günlerini Trabzon'da geçirmek zorunda kalan mültecilere ve fakir ailelere yiyecek ve giyecek yardımında bulunan müdürlük yapmış olduğu faaliyetlerle ihtiyaç sahibi ailelerin umudu haline geldi.

Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç sosyal belediyecilik anlayışı gereği savaş ve diğer sebepler dolayısıyla Afganistan, Irak ve Suriye'den Trabzon'a gelen mülteciler ile ihtiyaç sahibi ailelere periyodik olarak giysi ve yiyecek yardımında bulunduklarını söyledi.

Bu kapsamda Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde Giysi Mağazası oluşturduklarını belirten Başkan Genç hayırsever vatandaşlar tarafından buraya bağışlanan giysilerin ihtiyaç sahibi ailelere verildiğini kaydederek, "Dinimizin ve medeniyetimizin gereği olarak, tarih boyunca din ve inanç ayrımı gözetmeden fakirin fukaranın yardımına koşan bir milletiz. Biz de Ortahisar Belediyesi yardıma muhtaç ailelere ve insanlara imkanlarımız ölçüsünde her türlü yardımda bulunmayı kendimize bir görev olarak addediyoruz. Belediyemizin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından ihtiyaç sahibi 103 aileye  çeşitli yardımlar  yaptık. Mültecilerin ve ihtiyaç sahibi ailelerin soğuk kış aylarında da herhangi bir mağduriyet yaşamaması için günlük yaşamlarını idame ettirebilecekleri şekilde yardımlarımızı aralıksız sürdürüyoruz." dedi.

FAKİR FUKARAYI GİYDİRİYOR

Giysi Merkezi'nin kurulduğu günden bu yana 3246 kişiye 16.399 parça giysi yardımında bulunduğunu ifade eden Başkan Genç, "Trabzon'a gelerek yerleşik düzende yaşamaya başlayan mülteci ailelere  ihtiyaçları doğrultusunda yiyecek ve giyecek yardımı yapılıyor. Müdürlük bünyesinde oluşturulan Kaymaklı Gençlik Eğitim Merkezi'nde hizmet veren  Giysi Mağazası'na hayırsever vatandaşların bağışladığı birinci el,  ikinci el giysiler yıkanıp, ütülendikten sonra raflara dizilerek ihtiyaç sahibi ailelere veriliyor.  Belediyemizden giysi fişi alarak mağazaya giden vatandaşlar her üç ayda bir ihtiyacı olan kıyafeti buradan temin edebilmektedir. Bu kapsamda 2014 yılında, 1086 aileye 6750 parça, 2015 yılı içinde de 1440  aileye 9649 parça giysi yardımı yapıldı. Giysi Merkezi  kurulmuş olduğu günden bugüne kadar 3246 kişiye 16.399 parça giysi yardımında bulundu" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler