Onun yaptığını yapar mıydınız ?

MİLLİ Piyango’nun yılbaşı özel çekilişinde çeyrek biletine büyük ikramiye isabet eden Mersinli özel güvenlik görevlisi Şahin Özdemir, mesai arkadaşını arayıp, “Kardeş! Milyoner oldum, ben gidiyorum. Gel nöbeti devral” dedikten sonra ailesini de alarak Ank

Onun yaptığını yapar mıydınız ?

MİLLİ Piyango’nun yılbaşı özel çekilişinde çeyrek biletine büyük ikramiye isabet eden Mersinli özel güvenlik görevlisi Şahin Özdemir, mesai arkadaşını arayıp, “Kardeş! Milyoner oldum, ben gidiyorum. Gel nöbeti devral” dedikten sonra ailesini de alarak Ankara’ya gitti.

800 TL maaşlı Özdemir’in, 11 milyon 250 bin lira kazanmasına rağmen işyerini terk etmemesi ve duyarlı davranması takdir konusu oldu. Ünlülere, “Size bu kadar para çıksaydı ne yapardınız. İşlerin aksamaması için işyerinizi arar mıydınız?” diye sorduk. İşte yanıtlar:
 
‘Dostlarıma söyler işimi bırakmazdım’ 
Sanatçı Behzat GERÇEKER:
 
BEN de Şahin Özdemir gibi davranır para çıktığını eşime, dostuma, arkadaşlarıma söylerdim. Zaten söylemesem ne olacak, niye saklayayım? Parayı harcarken “Nereden buldun?” demezler mi? Sonra o paranın 3-4 milyon TL’sini kendime ayırır, geri kalanını kimsesiz çocuklar için kullanırdım. Ne var ki Şahin kardeşim gibi işimi bırakmazdım. 
 
‘Bir yere gitmezdim’
Sunucu-Eski Manken Simge TERTEMİZ: 
 
BANA çıksa ben bir yere kaçıp gidemezdim. Malum; yaptığımız iş belli, program sunucusuyum. “Ben milyoner oldum, yerime sen sun” demezdim birisine. Açıkçası hayatıma kaldığım yerden devam ederdim. Programıma devam eder, diğer taraftan da işleri büyütür, ciddi yatırımlar yapardım. Şunu da samimiyetle belirtmek isterim kimsesiz çocukları da unutmazdım. 
 
‘Mesleğime devam ederdim’ 
Manken Ece GÜRSEL:
 
BEN mesleğimi bırakmaz. En iyi şekilde daha yükseğe taşımak için hiçbir masraftan kaçınmazdım. Tabii ihtiyacı olanlarla da paylaşırdım. 
 
‘Arkadaşlarla çizim yapardık’ 
Karikatürist Kutlukhan PERKER:
 
KOCAMAN yemek masasına bütün sevdiklerimi toplayıp hep birlikte orada çizim yapardık. Bizim gibi işleri yapanlar bu işleri yaptıkça var olurlar. Tabii ayrıca yeni mizah dergileriyle ilgili çalışmalar da yapardım.
 
‘Dost var düşman var’ 
Oyuncu Şebnem ÖZİNAL: 
 
KESİNLİKLE arkadaşlarıma bana büyük ikramiyenin çıktığını söylemezdim. Çünkü dost var düşman var. Büyük ikramiyenin çıktığını sadece aileme söylerdim.
 
‘Çalıştığım yeri satın alır patron olurdum’
Komedyen Yavuz SEÇKİN: 
 
BEN olsam nöbeti bırakıp kaçmam. Şirketi satın alıp çalıştığım yerin patronu olurum. Niye kaçacakmışım, param var işin keyfini çıkarırım. Patronu da arar “İstersen yanımda yönetici olarak çalışabilirsin?” derdim. O arkadaşın nöbeti bırakıp nereye kaçtığını merak etmiyorum. Ya gidip boş bir arazide çığlık atıyordur ya da bankalarla faiz pazarlığı yapıyordur. 
 
‘Fabrikayı alırdım’ 
Komedyen İsmail BAKİ: 
 
NORMAL bir durum yok ortada. Bayağı anormal durum var. Ama ben de orada olsam ve o anda para çıktığını öğrenseydim bırakıp kaçmazdım. Aksine o fabrikayı satın almaya bakardım. İlk düşüncem bu olurdu. Daha sonra da bütün güvenlik görevlisi arkadaşlarımı üst konuma getirirdim. Ama bana çıksa Sabit Kanca filmini çekerdim. 
 
‘Günlük karikatürümü Cem’e çizdirirdim’
Karikatürist Mehmet ÇAĞÇAĞ: 
 
PİYANGO bana çıkarsa o günkü karikatürümü Cem Yılmaz’a çizdirmeyen namerttir. Ondan sonra dünya kültür turu. Arada çizmeye devam ederdim... Çünkü bir milyonerin espri kafası ne olurdu, onu da ayrıca merak ediyorum. Hem bıktım Türk çizmekten. Az biraz Aborjin çizmek, Eskimo çizmek iyi gelirdi. 
 
800 lira maaşla çalışıyordu 
 
Mersinli Şahin Özdemir, henüz 25 yaşında bir güvenlik görevlisi. 800 lira maaşla bir akaryakıt tesisinde çalışıyor. Bileti kızı için çekmiş. Eşi Nevin ve 8 aylık kızı Duygu ile Mersin’in merkeze bağlı Kazanlı Beldesi’nde yaşıyor. Aynı evde anne-babası ile 6 kardeşi de kalıyor. Babası çiftçilik yaparak geçimini sağlamaya çalışıyor.
 
Baba Ökkeş Özdemir, parasızlıktan çocuklarını okutamamış. Oğlu Şahin’i de parasızlık nedeniyle kazandığı Bilkent Üniversitesi’ne gönderememiş. Aslen Gaziantepli olan Özdemirler, kan davası yüzünden 15 yıl önce Mersin’e göç etmişler. 
 
KİMLİK KARTI
DOĞUM YERİ: Mersin 
DOĞUM TARİHİ: 1988 
MEDENİ HALİ: Evli ve bir kızı var 
İKRAMİYE KAZANDIĞINI ÖĞRENİNCE İLK NE YAPTI: 
Polis çağırıp notere gitti 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler