Öğretmenlere sinsi tuzak !

 İzmir'de bir çete, sosyal paylaşım sitelerinde tanıştıkları aralarında öğretmenlerin de bulunduğu çok sayıda kadını evlilik vaadiyle dolandırdı. Polis, yaklaşık 20 kadını 100 bin lira çarpan çetenin peşine düşerken, birçok kadının da utandıkları için şik

Öğretmenlere sinsi tuzak !

 

İzmir'de bir çete, sosyal paylaşım sitelerinde tanıştıkları aralarında öğretmenlerin de bulunduğu çok sayıda kadını evlilik vaadiyle dolandırdı.
 
Polis, yaklaşık 20 kadını 100 bin lira çarpan çetenin peşine düşerken, birçok kadının da utandıkları için şikayetçi olamadığı öğrenildi.
 
İzmir polisine başvuran aralarında öğretmelerin de bulunduğu onlarca kadın, sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla tanıştıkları erkekler tarafından evlilik vaadiyle dolandırıldıklarını söyleyip, şikayetçi oldu. Çalışma başlatan polis, mağdur kadınların verdiği bilgiler doğrultusunda, sahte isim kullandıkları saptanan şüphelilerin peşine düştü.
 
Organize faaliyet gösteren çetenin, arkadaşlık sitelerine sahte isimlerle üye olup, yine sahte fotoğraflar kullanarak, yaklaşık 20 kadını evlilik vaadiyle 100 bin lira dolandırdığı öğrenildi. Bu arada, çok sayıda kadının da düştüğü durumdan utandığı için şikayetçi olamadığı belirtildi.
 
PUSU KURUYORLAR
 
Benzer şikayetlerin son dönemde arttığını vurgulayan Emniyet yetkilileri, "Özellikle arkadaş bulma veya evlendirme sitelerine, bu şekilde sahte isimle üye olup pusu kuran çok sayıda art niyetli kişi var. Bunların tek amacı mutlu yuva kurmak isteyen, gelir düzeyi yüksek kadınları tuzağa düşürmek" açıklamasını yaptı.
 
PROFİL FOTOĞRAFLARI SAHTE
 
Onlarca kadının sanal alemde dolandırılması üzerine açıklama yapan polis, "Bunların tek amacı mutlu yuva kurmak isteyen, gelir düzeyi yüksek kadınları tuzağa düşürmek" dedi.
 
Yetkililer bu kişilerin çoğunlukla fiziksel görünümü düzgün kişilerin fotoğrafını kullandığını belirterek, "Kendilerini de gelir düzeyi ve statüsü yüksek kişi olarak tanıtıyorlar. Tek amaçları kolay yoldan para kazanmak olan bu tür kişilere kesinlikle itibar edilememeli. Şüpheli durumlarda en yakın polis merkezine gidilmeli" uyarısında bulundu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam