Of'ta kadın muhtar adayı - "Kadın olmanın gücüyle..."

Of Cumhuriyet Mahallesine kadın muhtar adayı.

Of'ta kadın muhtar adayı - "Kadın olmanın gücüyle..."

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Trabzon'un Of ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Muıhtar Adayı Nokta Hacıbektaşoğlu dikkatleri üzerine topladı.

Neden muhtar adayı olduğunu "Cesaretim, çalışkanlığım, insanları çok sevme gibi özelliklerim ve iyi bir yurttaş olarak kadın olmanın gücüyle Of ilçesi Cumhuriyet mahallesi muhtar adayı oldum" sözleri ile anlatan Bektaşoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü;

"1963 de şu an yaşadığım mahallede dünyaya geldim. Liseye kadar olan eğitimimi yaşadığım ilçede tamamladım. İlkokul dönemi sonrası yaşadığım, daha 13 yaşındayken henüz tedavisi olmayan Multicore adlı kas rahatsızlığına yakalandım. Yani halk arasında “ kas erimesi” diye  bilinen bir hastalık. Yaşım ilerledikçe hareket etmede ,yürümede, oturup kalkmada güçlükler yaşamaya başladım. Tüm bunlar yaşama olan bağlılığımı kopartamadı. Daha çocuk yaşta hastalığımı kabullenerek onunla arkadaş oldum.  Moralimi hep yüksek tutarak yaşama sarıldım.

Hayata hep olumlu, bardağın dolu tarafından baktım. Yaşam felsefemi “asla değiştiremeyeceğin şeylerle mutsuz olma var olan seni mutlu etmeye yeter” üzerine kurdum. Değiştirebileceğime inandığım ve mümkün gördüğüm  bütün olayların ve olguların üzerine gittim ve mücadelesini verdim.  Asla teslim olmadım.

Of'ta kadın muhtar adayı - Bugün yola çıktığım bu yolda bu anlayış bir işaret fişeği oldu.

Sosyal hayatın içinde var olarak tüm engelleri sağlam irademle aştım. Etrafımda her zaman ailem ve dostlarım oldu. Güçlü irademin bana sağladığı birleştiricilik ruhu sayesinde hep kalabalık bir hayat yaşadım. Dostlarımı ,ailemi ve insanları çok sevdim.

Bu yeteneklerimi mahallemin hizmetine sunmak ve bir engelli yurttaş olarak farkındalık yaratmak istedim. Engelli  olmak hizmeti talep etmek değildir sadece diye düşünerek mahalleme hizmet etmek adına “ Engel yok”  diyerek ,bu  şiarla muhtar adayı oldum.

Elbette tüm derdim farkındalık yaratmak değil. Yaşadığım ilçenin ve mahallenin sorunlarını bilen biriyim. Tüm hayatım boyunca “daha iyi bir yaşam  mümkün” diyerek oluşturduğum bilincim beni her zaman bir şeyler yapmaya zorladı. Of ta ki   tüm sosyal etkinliklerin merkezinde oldum.
Artık farklı şeyler yapmalıydım, her zaman yeni projelerin sahibi oldum ve  geliştirdim ve bunları bizim insanımızla birlikte yapmalıyım fikri muhtar adayı olmamda etkili oldu.

Mahallemizin kadınlarıyla birlikte oluşturacağımız “ tarladan sofraya” projemizle birlikte ürettiklerimizi adını “organik Pazar” olarak düşündüğümüz projemiz en önemli projelerimizden biri olacak.Kadınlarımız kendi emeklerini sergileme ve satma imkanı bulacak ve ekonomilerine katkıda bulunmuş olacaklar.

Bu projemizi bu konuda uzman olduğunu bildiğimiz ÇİFTÇİ -SEN  Genel Başkanı Abdullah Avcı  koordinatörlüğünde yapılandıracağız.

Mahallemizin yetiştirdiği, Of dışında yaşayan işadamlarımızla bağlantılar kurup mahallemizden üniversite okuyan ihtiyaçlı çocuklarımıza burs imkanları sağlayacağız. Çünkü eğitimli nesillerin geleceğimiz olduğunu çok iyi biliyoruz.

Mahallemizin alt yapı sorunlarını devamlı takip edip ilçe Belediye Başkanımızla devamlı ilişki  halinde olacağım."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam