Neslican Tay'ın son durumu nasıl? Açıklama geldi

Neslican Tay'ın son durumuna ilişkin hastaneden açıklama geldi.

Neslican Tay'ın son durumu nasıl? Açıklama geldi

Sosyal medyada kansere karşı verdiği mücadele ile tanınan ve tedavi süresi boyunca yaşadıklarını anlatan Neslican Tay 3 kez kanseri yenmişti. 20 yaşındaki Neslican Tay'ın  sağlık durumu kötüleşince tedavi altına alındı.

Neslican Tay'ın sağlık durumuyla ilgili hastaneden yapılan açıklamada, "Hastamız Neslican Tay, tedavisi devam etmekte olan hastalığına bağlı semptomların artması nedeniyle 6 Eylül'de hastanemize müracaat etmiştir. Yapılan multidisipliner klinik değerlendirmelerimiz neticesinde 15 Eylül Cumartesi saat 12.06'da yoğun bakım ünitemize alınma gerekliliği oluşmuştur. Hastamızın tedavisi, ilgili tüm branşlarımızın yakın takibi ile devam etmektedir" denildi.

NESLİCAN TAY KİMDİR?

Rizeli bir anne, Manisalı bir babanın kızı olarak 1998 yılında Bursa'da dünyaya gelmiştir.

İlköğretimini ve orta öğretimini Rize'de tamalayan Tay, fen lisesi mezunudur. Üniversite sınavına iki hafta kala kanser olduğun u öğrendiğinden dolayı eğitimine ara vermek zorunda kalmıştır. Ancak kanserle mücadele ederken sınava girerek Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nü kazanmıştır. Eğitimine devam etmektedir. 

2018 yılında sol bacağını kaybeden Neslican Tay, Ayşe Arman'a verdiği bir röpotajda; " Bacağım yok ama yaşama sevincim var! Bacağımın kesilmiş olmasının hayatımı etkilemesine izin vermeyeceğim. Ben bacaktan ibaret değilim ki... Çok daha fazlasıyım!" sözleriyle binlerce insana rol model olmuştur. 

Neslican Atay, dördünce kez kanser mücadelesi vermektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam