Memur adayları bu habere dikkat !

Adalet Bakanlığı Memur Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.Bakanlıkta idare memuru kadrosuna atanabilmek için ”hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idar

Memur adayları bu habere dikkat !

Adalet Bakanlığı Memur Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bakanlıkta idare memuru kadrosuna atanabilmek için ”hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler, eğitim, eğitim bilimleri, mimarlık ve mühendislik fakülteleriyle en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakülte ve yüksek okulların sosyoloji, psikoloji ve sosyal hizmetler bölümleriyle bunlara denkliği kabul edilen yabancı fakülte veya yüksek okulların adı geçen bölümlerinden mezun olmak” şartı, ”en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakülte ve yüksekokullardan veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yabancı fakülte veya yüksekokullardan mezun olmak” şeklinde değiştirildi.
 
Yönetmeliğe göre, sınav sonuç listesi on gün içinde ilan edilecek. Mazerete dayalı naklen atamalarda, yönetmelik kapsamındaki personelin sağlık, eş durumu, öğrenim durumu ve can güvenliği nedenleriyle belirtilen şartlar aranmaksızın istekleri üzerine naklen atanabilecekleri öngörülüyordu. Değişiklikle bu maddedeki ”öğrenim durumu” ibaresi kaldırıldı.
 
Öğrenim durumu nedeniyle atamayı düzenleyen ”çocukları, eşi veya kendisi yüksek öğretim kurumlarında okuyanlarla bulunduğu yerde çocukları, eşi veya kendisinin öğrenim düzeyine uygun ilk veya orta öğretim kurumu bulunmayanlar, kadro durumunun elverişli olması şartıyla öğretim kurumlarının bulunduğu yere veya yakınına atanabilirler” maddesi yürürlükten kaldırıldı.
 
Yönetmeliğe göre, ceza infaz kurumları ve tutukevleri müdürleri, denetimli serbestlik müdürleri, müdür yardımcıları, saymanlarla infaz ve koruma baş memurları, birinci, ikinci ve üçüncü bölgelerdeki müdürlük teşkilatı olan ceza infaz kurumları ve denetimli serbestlik müdürlüklerine naklen atanarak bölge esasına göre çalışacaklar. İnfaz ve koruma baş memurları, müdürlük teşkilatı olmayan ceza infaz kurumlarında da çalışabilecekler, bu sayılanlar dışındaki memurların naklen atanmalarında bölge esası uygulanmayacak.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam