Lösemi hastası Güler'in sadece 1 ayı kaldı

3 yaşındaki lösemi hastası Güler Gökmen'in 1 ay içerisinde kök hücre nakli olması gerekiyor.

Lösemi hastası Güler'in sadece 1 ayı kaldı

Haber61 / Haber Merkezi / Hakan Baki

Lösemi hastalığının pençesine düşen 3 yaşındaki Güler Gökmen'in yaşamına devam edebilmesi 1 ay içerisinde kök hücre nakli olması gerekiyor.


Ailesiyle Bolu'da yaşayan küçük Güler, Ocak ayında rahatsızlanarak özel bir hastanede 2 ay tedavi gördü. Hastalığına teşhis konulamadığı için Abat İzzet Baykal Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılan ve aynı gün acil olarak Ankara Dışkapı Çocuk Hastanesi'ne yatırıldı. Akut Myeloid ölsemi teşhisi konulan ve Mart ayından bu yana Ankara Dışkapı Çocuk Hastanesi Hematoloji-Onkoloji servisinde tedavisi süren küçük kıza uygun ilik bulunabilmesi için Türkiye'nin pek çok yerinden kan örneği yağıyor. 1 ay içerisinde kök hücre nakli olması gereken küçük Güler için yüzlerce kan örneği bağışlanmasına rağmen uygun ilik hala bulunamadı.

UYGUN İLİK İÇİN SADECE 1 AYIMIZ VAR

Konuyla ilgili açıklama yapan Güler Gökmen'in babası Coşkun Gökmen, duyarlı vatandaşlardan kızı için kan bağışı yapmaları ve uygun iliği bulmaları için yardımcı olmalarını istedi. Kızının hastalandığı günden bu yana perişan olduklarını anlatan çaresiz baba, Türkiye'nin her yerinden minik Güler için kan bağışı yapıldığını ancak uygun kök hücrenin bir türlü bulunamadığını söyledi. Kızının yaşayabilmesi için duyarlı vatandaşlara seslenen Coşkun Güler, "1 ay içinde uygun kök hücrenin bulunması şart. Aylardır bunun mücadelesini veriyoruz ancak çaresiziz. Tüm yardımsever vatandaşlara sesleniyorum. Bulunduğunuz şehirdeki Türk Kızılayı Kan Merkezi'ne 3 tüp kan örneği verin ve kızıma umut olun. Hangi kan grubu olursa olsun önemli değil herkes bağış yapabilir. Kan bağışı yaparken Güler Gökmen adına kan örneği bırakmak istiyorum demeniz yeterli. Uzak yakın farketmez hangi şehirde olusanız olun yeter ki sesimizi duyun." diye konuştu. 

Lösemi hastası Güler için kan bağışı ve uygun olması halinde kök hücre bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar 0543 619 25 40 numaralı telefondan babası Coşkun Gökmen ile iletişime geçebilirler. 

Lösemi hastası Güler'in sadece 1 ayı kaldı
Lösemi hastası Güler'in sadece 1 ayı kaldı
Lösemi hastası Güler'in sadece 1 ayı kaldı
Lösemi hastası Güler'in sadece 1 ayı kaldı

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam