KTÜ'de Kadın Meydanı kuruldu!

KTÜ'de kullanılmayan alan düzenlenerek kadın Meydanı oldu.

KTÜ'de Kadın Meydanı kuruldu!

Bugün KTÜ'de üniversiteli kadınlar, kampüs içerisinde kullanılmayan bir alanı ''Kadın Meydanı''ismini vererek kullanılır hale getirdi.


Öğleye doğru toplanmaya başlayan kadınlar,duvarları ve saksıları,mora boyadı,ağaçları süsledi,alandaki çöpleri topladı ve bir taraftan da bütün gün horon oynayıp halay çekerek, birlikte şarkılar söyleyerek şenliksiz üniversitede şenlik havası yarattı.

Güvenliğin tacizlerine,kadınları engellemeye çalışmasına rağmen;Üniversiteli kadınlara destek verdiğini belirtmek için öğrenciler,kadınlar duvarları boyarken çay getirdi ve üniversitenin buna ihtiyacı olduğunu belirterek teşekkür etti.

Üniversiteli kadınlar da gün boyu alana gelmeye ve kadın dayanışmasını artırmaya devam ettiler. Mora boyadıkları duvara ''Kadınlar Birlikte Güçlü''yazan üniversiteli kadınlar ''Bugün kampüsü mora boyadık, 8 Mart'ta da sokakları mora boyayalım. Tacize, tecavüze, kadına karşı şiddete dur demek için sen de sokağa çık!'' diyerek 8 Mart çağrısında bulundu.

KTÜ'de Kadın Meydanı kuruldu!

KTÜ'de Kadın Meydanı kuruldu!

KTÜ'de Kadın Meydanı kuruldu!

KTÜ'de Kadın Meydanı kuruldu!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam