Köy Okulları İçin “el birliği” – Trabzonspor’dan büyük destek

Hatay'da görev yapan öğretmenin başlattığı projeye Trabzonspor'dan büyük destek.

Köy Okulları İçin “el birliği” – Trabzonspor’dan büyük destek

Haber61 – Haber Servisi - Hatay’ın Belen İlçesi Sebati Günenç İlkokulu’nda  sınıf öğretmeni olarak görev yapan Osman Güneri başlattığı örnek proje ile 2 bin öğrenciye ve 25 okula spor malzemesi temin ederek, bahçelerine spor sahaları çizdirdi.

Proje kapsamında kendilerini en çok mutlu eden olayın Trabzonspor’un verdiği destek olduğunu belirten Güneri, birçok çocuğun Trabzonspor sevdalısı olduğunu ve çocukların en büyük isteklerinin ise Trabzonspor’un bir iç saha maçında tribünde olmak ve şehri gezmek olduğunu vurguladı.

Güneri, Haber61’e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Belen ilçemizde üç yılı aşkın görev süresince spor alanında çeşitli çalışmalar yapmaya çalıştım. Spora olan ilgim küçük yaşlarda başladı. Okul takımları ve çeşitli turnuva organizasyonlarında yer aldıktan sonra Diyarbakır il hakem kurulunda kısa bir süre futbol hakemi olarak görev aldım. İlk görev yerim olan Hatay Belen Şenbük İlkokulu öğrencilerimin spora olan heves ve yeteneklerini gördükten sonra bir hafta sonu onlara sürpriz yapıp onlara futbol ve basketbol sahası çizip, okulumuza pota ve minyatür futbol kaleleri sağlayıp, her bir öğrencime çok sevdikleri milli takım forması ve futbol topu alıp pazartesi sabahı çocuklarımın mutluluklarını izlediğim gün daha çok çocuğa ve okulumuza ulaşmalıyım diyerek bu yola ilk adımımı atmış oldum. 

Köy Okulları İçin “el birliği” – Trabzonspor’dan büyük destek

Şimdilerde ise “EL BİRLİĞİ” adıyla başlattığım proje ile ilçemizde yer alan bütün okullarımıza oyun alanları, sahalar çizip spor malzemesi temin ediyorum. Projemin en önemli amacı her okula spor malzemesi sağlamak. Bu alanda ilk bağışı kendi maaşımla yapma mutluluğuna eriştim. Proje kapsamında Galatasaray, Hatayspor, Trabzonspor, Diyarbekirspor ve Ankara Demirspor gibi kulüplerimize ulaşıp çocuklarımız için forma ve spor malzemesi temini sağladım. Ayrıca proje kapsamında daha önce şehir dışına çıkmamış köy okulu öğrencilerimle birlikte Galatasaray - Başakşehirspor kulüpleri arasında oynanan maçın özel davetlileri olarak gidip İstanbul’u ve spor tesislerinde gezip tanıtma fırsatı buldum. 

Projemize zamanla ünlü oyuncu Erdem Yener, Sinan Çalışkanoğlu gibi isimler, kulüpler ve sporcular destek vermeye başladı. Hatayspor kulübünü ilk görev yaptığım köy okulumuzda misafir edip çocuklarımızla çizdiğimiz sahada futbol maçı oynamalarını sağlayıp, spor malzeme desteği aldık. Şu ana kadar yaklaşık 2000 öğrencimize ulaşıp, 25 okulumuza spor malzemesi temini, okul bahçelerine spor sahaları çizme şansım oldu. Ayrıca sosyal medya üzerinden bana ulaşan özellikle doğu bölgemizde yer alan köy okullarımıza da spor malzemeleri desteği sağlamaya çalışıyorum. 

Köy Okulları İçin “el birliği” – Trabzonspor’dan büyük destek

Saha çizimlerime İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ile birlikte gitmemiz onlarca öğretmenimize de olumlu bir emsal teşkil etti. Hedefim Hatay’da en az yüz köy okulumuza ulaşıp akabinde yaz tatilinde 80 ilimizin 80 köyüne gidip, bu projemi her bir okulumuzda uygulama koymak. Her çocuk özel ve yeteneklidir. Benim tek amacım eğitime ve spora katkı sağlamak. Spor alanında daha birçok projem ve düşüncelerim var. Spor yapmayan tek bir çocuk kalmayana kadar mücadelemi devam ettireceğim. Ayrıca geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılında öğrencilerimiz için düzenlediğimiz futbol turnuvalarında futbol turnuvanın futbol hakemliğini üstlenip öğrencilerimizle birlikte maçlara “Önce Saygı” ve “Fair Play” pankartlarıyla çıkıp maç sonu kazananın kaybedeni tebrik ettiği ahlaki ve manevi değerlerin çok yüksek tutulduğu bir turnuva düzenledik. 

Devletimizin imkanları sayesinde de bu eksiklikler elbette gideriliyor fakat amaç farkındalık yaratıp insanları spor adına bir arada toplamaktı ve bunu insanlarımızla birlikte başardığımızı düşünüyorum. Bu sayede onlarca çocuğumuzun spora bakışı ve ilgisi artıp spora yönelmeleri adına gerekli adımları attık. Yeteneği olan çocuklarımdan birkaçının maç videolarını altyapı hocalarımıza ve futbol kulüplerine gönderme şansım oldu. En büyük isteklerimden biri spor alanında yapılacak her türlü organizasyonda öğrencilerimiz için gönüllü olarak görev almak ve çocuklarımızın geleceklerine katkı sağlayabilmek. Sporun gençliğimize kattığı en büyük değerin ahlaklı nesil olabileceği düşüncesiyle bu yolda mücadelemi sürdürmeye devam edeceğim. Bu alanda en büyük şansım İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Erdal Ayvazoğlu’nun spordan gelmiş olup projemin her anında yanımda yer alması oldu. Hayat boyu kendime örnek aldığım sözlerden biri şu şekildedir; başkaları yararına iyi bir şey yapmak görev değil, zevktir. Çünkü sizin sağlık ve mutluluğunuzu artırır. Sporsuz çocuğumuzun kalmaması dileğiyle.

Köy Okulları İçin “el birliği” – Trabzonspor’dan büyük destek

BÜYÜK TRABZONSPOR’UMUZA TEŞEKKÜRLER 

Proje kapsamında bizleri en çok mutlu eden olaylarından biri Trabzonspor Kulübümüzün projemize verdiği muhteşem destek oldu. İsteğimiz üzerine ilçemiz okulları için spor malzemeleri temin eden değerli Trabzonspor kulübümüz yönetim kurulu ve değerli başkanınız Sn. Ahmet Ağaoğlu’na öğrencilerimiz adına çok teşekkür ederim. Spor adına yapılan her projeye değer veren başkanlarımızın çoğalması geleceğe dair umutlarımızı arttırıyor. Çocuklarımızla birlikte Trabzonspor için muhteşem bir gün düzenledik. Her yer bordo maviye ile donatılıp Karadeniz şarkılarıyla horon eşliğinde Trabzonspor’un bu sene ki şampiyonluğunu şimdiden kutlamak istedik. 

Pankartlarımızı çocuklarla birlikte ellerimizle hazırladık. Öğretmenler ve Trabzonspor forması verdiğimiz öğrencilerimiz arasında oynanan maçı öğrencilerimiz 6-1 kazandı. Spora yatırım geleceğimize ve ülkemize yatırımdır. Sporun olduğu her alan güzeldir. İlçemizde onlarca öğrencimiz Trabzonspor sevdalısı olmuş durumda. Çocuklarımızın en büyük istediklerinden biri Trabzonspor’un sahasında bir iç saha maçı izlemek ve kenti gezmek. Çocuklarımızın bu isteklerini buradan başkanımıza duyurmuş olalım. 24 Aralık tarihinde ilçemizde projemiz adına köy okulun öğrencilerimiz için gerçekleştireceğimiz muhteşem bir söyleşi ve konserimiz olacak. Sanatçı ve sporcularımızın olacağı söyleşimizde güzide kulüp yöneticilerimizi görmek bizleri onurlandırır. Bizler de o gün konuşmacı olarak Trabzonspor başkan ve yöneticilerimizi davet edip ağırlamak plaketlerimizi takdim etmek istiyoruz. Projemize değer ve destek veren değerli Haber 61 ailesine ve Sn.Tuncay Lakot Bey’e çok teşekkür ederiz. Hatay’dan Trabzonspor’a şampiyonluk yolunda başarılar dileriz.

Köy Okulları İçin “el birliği” – Trabzonspor’dan büyük destek

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler