Kıyamete saatler kala (!)

Maya Takvimi'ne göre kıyametin kopacağı 21 Aralık tarihine sayılı saatler kala, bütün dünyada kıyamet için geri sayım başladı. Kehanete inananlara göre kıyamet yarın TSİ 13.11'de kopacak.24 SAATTEN AZ KALDIBu hesapla an itibarıyla kıyametin kopması için 2

Kıyamete saatler kala (!)

Maya Takvimi'ne göre kıyametin kopacağı 21 Aralık tarihine sayılı saatler kala, bütün dünyada kıyamet için geri sayım başladı. Kehanete inananlara göre kıyamet yarın TSİ 13.11'de kopacak.

24 SAATTEN AZ KALDI

Bu hesapla an itibarıyla kıyametin kopması için 24 saatten daha az zaman kaldı. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan NASA'ya birçok ilgili ve yetkili makam geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklamalarında kıyametin kopması ya da dünyanın sonunun gelmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

Kur’an ve bilimin ışığından nasiplenemeyenler ise bilindiği gibi Şirince’ye sığındı. Şirince’den gelen haberler ise gülümsetici olduğu kadar da gelinen nokta itibariyle üzüntü verici. Şirince’de yakalanan 50 kg uyuşturucunun ne şekil bir ‘kopma’ olacağının bize bir işaretiyken, bugün yayınladığımız ‘Kıyametçilerin ödü koptu” başlıklı bir diğer haber de buna bir örnek oldu.

NASA ve Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan açıklama(sayfa 2'de)

İşte  Diyanet İşleri ve Nasa’nın kıyamet senaryolarını çürüten açıklamaları;

NASA: ÖZEL BİR DURUM OLMAYACAK

NASA'da görevli gökbilimciler, 2012'de korkulacak hiçbir astronomik olayın olmayacağını açıkladı. Yapılan açıklamada, "21 Aralık'ta, yılın en uzun gecesinin yaşanacak olmasından başka özel bir durum olmayacak; hiçbir olumsuzluk beklenmiyor" denildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan fetva

Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesinin 'Dini sorular' bölümündeki sorular üzerine yayınlanan fetvada, kıyametin ne zaman kopacağının bilinmemediği, Hz. Muhammed'in kıyamet zamanına ilişkin bazı önemli olay ve belirtiler hakkında açıklamalarda bulunduğu belirtildi. Din İşleri Yüksek Kurulu, bu konuda şunları açıkladı:

"Bu işaretler büyük ve küçük olmak üzere iki kategoride gösterilmiştir. Kıyametin küçük alametleri olarak, din ve inanç hakkında bilgisizliğin yaygınlaşması, içkinin çokça içilmesi, fitne, öldürme ve kargaşanın çoğalması, maddî refahla birlikte kanaatsizlik ve nankörlüğün artması, Allah rızası yerine çıkar ve menfaatlerin ön plana çıkması gibi olayları saymak mümkündür. Büyük alametler ise, şu hadiste bildirilmiştir: 'On alamet meydana gelmedikçe kıyamet kopmaz. Deccal’ın çıkışı, Hz. İsa’nın yeryüzüne inmesi, Ye’cuc ve Me’cucun çıkışı, Dabbetü’l Arz’ın çıkışı, güneşin batıdan doğması, doğuda, batıda ve Arap yarımadasında meydana gelmek üzere yerin batışı, duman ve insanları mahşer yerine sürecek olan ve Aden çukurundan çıkan bir ateşin zuhuru.' Bu hadiste geçen alametlerin bir kısmı aynı zamanda Kuran’da da muhtelif ayetlerde yer almaktadır."

"Şirince'ye gitmek, imana zarar verebilir." (sayfa 3'de)

Şirince'ye gitmek, imana zarar verebilir."

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın fetvasından sonra konuyla ilgili olara İzmir İl Müftüsü de bir açıklama yaparak “En ufak şüpheyle Şirince’ye gitmek imana zarar verebilir” dedi.

İzmir İl Müftüsü İlyas Öztürk, Maya takvimine göre 21 Aralık 2012 tarihinde kıyametin kopacağı ve Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünün bundan etkilenmeyeceği söylentileri için, "Kıyamet saatiyle, günüyle ilgili söylenenlerin hepsi tamamen hurafeden, batıl inançlardan ibarettir." dedi.

"KİŞİYİ DİNDEN İMANDAN EDER"

Bir müslümanın şüphe duyarak Şirince'ye gitmesinin imanı açısından tehlikeli olduğunu vurgulayan Öztürk, "İmanda şüphe olmaz. Şüphe duyarak böyle bir şeye gidiyorsa Allah korusun batıl bir inanç, kişinin imanına da zarar verir. Kişiyi dinden imandan bile edebilir. 'Kıyamet acaba kopar mı? Orada kurtulurum.' düşüncesiyle gidilmez." uyarısında bulundu.

"PEK ÇOK HADİS VE AYET VARDIR"

Son günlerde kıyametin kopacağı ve dünyada iki yerin etkilenmeyeceği şeklindeki hurafelerin sık sık dillendirildiğine dikkat çeken İl Müftüsü Öztürk, müslümanları ayet ve hadislerle ikaz etti. Hz. Muhammed (SAV)'in yanına gelen beyaz elbiseli, tertemiz kıyafetli, siyah saçlı bir kişinin, "İman nedir, İslam nedir, ihsan nedir ya Rasulallah?" diye sorduktan sonra kıyametin ne zaman kopacağını da sorduğunu anlatan Öztürk, bu kişiye Hz. Peygamber'in, "Sorulan, sorandan daha bilgili değirdir." cevabını verdiğini aktardı. Allah'ın, kıyametin ne zaman olacağını Hz. Peygamber'e bile bildirmediğine dikkat çekerek, "Bununla ilgili pek çok ayet ve hadis vardır. Bunlardan anlıyoruz ki Yüce Rabbimiz, kıyametin saatini, gününü, zamanını hiçbir kuluna, iki cihan güneşi Hz. Peygamberimiz (SAV)'e dahi bildirmemiştir. Bunun için kıyamet saatiyle, günüyle ilgili söylenenlerin hepsi tamamen hurafeden, batıl inançlardan ibarettir." şeklinde konuştu.

Müslüman bir insanın bu tür söylentilere kesinlikle itibar etmemesi gerektiğini belirten İlyas Öztürk, Hz. Muhammed (SAV)'in, kıyametin ne zaman kopacağını soranlara, "Kıyamet için ne hazırlığın var?" diye cevap verdiğini anlattı.

"ŞÜPHEYLE İMAN BERABER OLMAZ"

Son zamanlardaki kıyamet söylentilerinin gerçekdışı olduğunu ifade eden İl Müftüsü Öztürk, şunları kaydetti: "Böyle bir şey yanlıştır. Hele hele sağlam iman sahibi bir müslümanın buna itibar etmemesi gerekir. Doğrudur, kıyamet kopacaktır, ama onun zamanını ancak Yüce Rabbimiz bilir. Dünyanın milyonlarca yıl ifade edilen o ömrü içinde kıyametin ne zaman olacağını hiç kimse bilemez." dedi. İman sahibi insanların bu tür hurafe ve batıl şeylere inanmamasını isteyen Öztürk, imanda şüphe olmadığının altını çizdi. Müslümanların küçük bir şüpheyle de olsa Şirince'ye gitmesinin iman açısından risk oluşturduğu uyarısında bulunarak, "Allah korusun, batıl bir inanç kişinin imanına zarar verir. Kişiyi dinden imandan bile edebilir. Kaldı ki İslam inancında, kıyametin kopuşuyla ilgili ayet ve hadisler var. Kıyamet koptuğu zaman yıldızlar toplanacak, dağlar birbirine girecek, denizler kaynayacak. Koptuğu zaman dünyanı sonu olacaktır. Dünyanın bir iki noktası kalacak diye bir şey İslam inancında yok. Şüpheyle iman bir arada olmaz."

Televizyon ve gazetelerde Şirince ile ilgili haberlerin sık sık yer almasının ardından Alo Fetva hattına bun soranlar olduğunu aktaran İlyas Öztürk, onlara İsl'm'da böyle bir şeyin olmayacağını, sağlam iman sahibi insanların bunu asla düşünmeyeceğini söylediklerini belirtti. Kıyamet kopmadan birtakım küçük alametlerin gerçekleşmesi gerektiğini de vurgulayarak, "O alametler şu anda olabilir. Bir de büyük alametleri var. Sevgili Peygamberimiz, bunlardan birisi olarak, 'Güneş batıdan doğmadıkça kıyamet kopmaz.' diyor. Müslümanların özellikle buna dikkat etmesi gerekir." diye konuştu.

Sosyal medyada kıyamet geyikleri(4.sayfada)

21 Aralık kıyamet kehanetlerini sosyal paylaşım sitelerinde espri kaynağı oldu.

İşte kıyamet geyiklerinden bazıları

#bugünsongünümse camiye gideyim de sevap pointlerim artsın.

-Mayası Kur'an olmayanın Kıyameti 21 Aralık olur ! #saçmalaMAYAson #bugünsongünümse

#bugünsongünümse kredi kartının dibine vurmak gerekir.

*Bir Maya atasözü der ki;
İçme şirince suyundan ürkütürsün Mayaları, kıyametten kaçılırmı ulan Allah'ın ayıları..

*Herkes 21 aralık'ı bekliyor ben 22 yi sırf Şirince'dekilerin mort olmuş suratlarını görmek için...

*21 Aralık safsatasına göre bugün çıkmaz ayın son Çarşambası! :P

*21 Aralık'ta kıyamet kopmayacak. Kopacak olsa başbakan 2071'i hedef göstermezdi. Kopacak olsa elbette başbakan bilirdi.

*asıl Şirice'de kıyamet kopacak! 21 Aralık'ta kıyamet kopmayınca...

*21 aralık cuma namazı biletleri Biletix'ten satışa sunuldu... - İmam arkası 50.-TL - Kapıya yakın 75.-TL.. :))

*Bugün hafif yağmurlu geçti ,olsun bu da iyi yarın ateşle karışık meteor bekleniyor :)

 

Facebook geyikleri

 

-‎21 Aralık’ta okul nöbetçileri şanslı lan, şehit olucaklar. Nöbetçilik bu, kutsal bi görev.
 
-Uslu bi maya olursan belki sende şirinceyi görebilirsin.
 
-Dün : 3 günlük dünya
Bugün: Çıkmaz ayın son çarşambası
Yarın : Bugün var yarın yokuz
Cuma: Dünya 1 gündür o da bugündür
Cumartesi: Öldürmeyen Allah öldürmüyo /
 
Günlük hasılatımız % 1000 arttı. Allah razı olsun Mayalılar. 
-Şirince esnafı
 
-Yarın tatil diye tüm öğrenciler mutlulukdan ölecek siz de kıyamet sanacaksınız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler