Katliamcı durdurulabilirdi !

 Norveç’te geçen yıl 77 kişinin ölümüyle sonuçlanan iki saldırıyı araştırmakla sorumlu komisyon, yetkililerin katliamı önlemek için eyleme geçmekte geç kaldığına hükmetti. 22 Temmuz’daki saldırılarla ilgili kamuoyunun uzun süredir beklediği raporunu yayım

Katliamcı durdurulabilirdi !

 

Norveç’te geçen yıl 77 kişinin ölümüyle sonuçlanan iki saldırıyı araştırmakla sorumlu komisyon, yetkililerin katliamı önlemek için eyleme geçmekte geç kaldığına hükmetti.

 

22 Temmuz’daki saldırılarla ilgili kamuoyunun uzun süredir beklediği raporunu yayımlayan komisyon, ulusal istihbarat servisini de eleştirdi ve servisin aslında saldırganı durdurabileceğine işaret etti.

 

Raporda, güvenlik önlemlerinin etkili bir biçimde uygulanmasıyla saldırıların önlenebileceğinin ve başkent Oslo’daki bombalama eyleminin ardından polisin hızlı müdahalesiyle de Ütoya Adası’ndaki katliamın engellenebileceğinin altı çizildi.

 

Aşırı sağcı Anders Behring Breivik, 22 Temmuz’da önce başkent Oslo’daki hükümet binası önünde bombalı saldırı düzenlemiş, daha sonra kentin hemen dışındaki Ütoya Adası’nda gençlerin üzerine ateş açmıştı. Saldırılarda 77 kişi ölmüş, 33 kişi yaralanmıştı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam