Kasko ücreti artacak mı ?

 Hazine Müsteşarlığı'ndan yapılan açıklamada, vatandaşların zorunlu trafik sigortası primlerini daha kolay araştırmalarını temin etmek için sigorta şirketlerinin internet sayfalarına prim sorgulama ekranı koymalarının sağlanması yönündeki çalışmaların dev

Kasko ücreti artacak mı ?

 

Hazine Müsteşarlığı'ndan yapılan açıklamada, vatandaşların zorunlu trafik sigortası primlerini daha kolay araştırmalarını temin etmek için sigorta şirketlerinin internet sayfalarına prim sorgulama ekranı koymalarının sağlanması yönündeki çalışmaların devam ettiği ve bunun birkaç ay içerisinde tamamlanmasının beklendiği belirtildi.
 
Geçen yıl zorunlu trafik sigortasında otomobiller için ortalama primin 189 lira, taksiler için 935 lira ve minibüsler için de 1001 lira olduğunun ifade edildiği açıklamada, özellikle birden fazla hasar yapmış araçlar için primlerde belli ölçüde artış olabildiğinin altı çizildi.
 
BELİRSİZLİK ORTADAN KALKACAK
 
Kasko sigortaları ile ilgili olarak yapılan düzenlemenin de uygulamadaki belirsizliklerin ortadan kaldırılmasına yönelik olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
''Nitekim, pert durumunda aracın rayiç değerinin ne olduğu, aracın nerede tamir edileceği ve benzeri hususlarda net bir düzenleme olmadığından sürekli olarak tüketici şikayetlerine konu edilmekteydi. Bu hususlar göz önünde bulundurularak tüketiciye, poliçe satın alırken çeşitli seçenekler sunulması öngörülmüştür. Bu suretle hasar meydana geldikten sonra ortaya çıkacak tartışma ve belirsizliklerin giderilmesi ve tüketicinin yanıltılmasının önlenmesi amaçlanmıştır.
 
KASKO ÜCRETİ ARTACAK MI?
 
1 Nisan 2013'de yürürlüğe girecek olan Kasko Sigortası Genel Şartlarında primin ne olacağına ilişkin bir düzenleme yoktur. Bu çerçevede, kasko sigortası ile ilgili düzenlemelerin kasko primlerinde artışa yol açacağı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Sigorta şirketleri, rekabet şartları altında primlerini serbestçe belirleyeceklerdir. Esasen, kasko sigortasında 1991 yılından buyana serbest tarife uygulanmaktadır.''
 
SEÇME HAKKI GELİYOR
 
Açıklamada ayrıca, vatandaşların bilinçli tüketiciler olarak 1 Nisan 2013'ten itibaren satın alacaklarıkasko poliçelerinde poliçenin kapsamı (dar kasko, kasko, genişletilmiş kasko, tam kasko), aracın rayiç değeri ile ilgili referans yerinin neresi olacağı (tam hasar durumunda rayiç değer oradan alınacak), hasar durumunda aracı kendi istediği tamirhaneye mi yoksa şirketin anlaşmalı tamirhanesine mi götüreceği ve hasar durumunda takılacak parçaların orijinal mi eşdeğer mi olacağı gibi konularda seçme hakkına sahip olacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler