Kar nedeniyle hastayı sırtında taşıdı !

 Rize 112 Acil Sağlık Ekipleri kardan dolayı yolu kapalı olan köydeki 96 yaşındaki hasta için seferber olup, hastayı sırtında taşıyarak acil sağlık hizmetlerinden faydalanmasını sağladı. Rize 112 Acil Servis Ekipleri, yoğun kar yağışı nedeniyle evinde mah

Kar nedeniyle hastayı sırtında taşıdı !

 

Rize 112 Acil Sağlık Ekipleri kardan dolayı yolu kapalı olan köydeki 96 yaşındaki hasta için seferber olup, hastayı sırtında taşıyarak acil sağlık hizmetlerinden faydalanmasını sağladı.
 
Rize 112 Acil Servis Ekipleri, yoğun kar yağışı nedeniyle evinde mahsur kalan 96 yaşındaki bir hastayı sırtında taşıyarak, 112 acil sağlık hizmeti sundu. Merkeze bağlı Azaklıhoca köyünde eşi ve torunu ile yaşayan Hüseyin Demirci, solunum sıkıntısı çekmesi ve yüksek tansiyon nedeniyle aile yakınları tarafından 112 acil servis hattı aranarak yardım istendi. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, yolun kapalı olması nedeniyle şoför Osman Büyük tarafından hasta sırtına alınarak ambulansa taşındı. Doktor Mehmet Değirmenci ve Hemşire Tuba Nasuhbeyoğlu ise kapalı yolu kürekle açmaya çalıştılar.
 
Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, bu olayın olumsuz iklim şartlarının 112 acil sağlık hizmeti sunmamıza neden olmayacağının gösterdiğini söyleyerek, "kış şartlarında hastalarımızı mağdur etmemek için gece gündüz çalışıyoruz" dedi.
 
Tepe, "Hüseyin Demirci adındaki yaşlı hastamızı sırtında taşıyarak, örnek bir davranış gösteren sağlık ekibine teşekkür ederek, tüm sağlık çalışanlarının vatandaşlarımıza her türlü olumsuzluğa rağmen sağlık hizmetini sunabilmenin haklı gururunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Rize Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Demirci'nin sağlık durumunun iyi olduğu bilgisine ulaşıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam