Kaçaklar turist kılığında !

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Sahil Güvenlik ekipleri, Ölüdeniz açıklarında Türk karasularından çıkmak üzereyken bir teknede 11 kaçak göçmen yakaladı. Fethiye'den Yunanistan'ın Rodos adasına yasadışı yollardan turist kılığında kaçmak isteyen 1'i çocuk, 5'i

Kaçaklar turist kılığında !

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Sahil Güvenlik ekipleri, Ölüdeniz açıklarında Türk karasularından çıkmak üzereyken bir teknede 11 kaçak göçmen yakaladı. Fethiye'den Yunanistan'ın Rodos adasına yasadışı yollardan turist kılığında kaçmak isteyen 1'i çocuk, 5'i kadın ve 5'i erkek Filistinli göçmenlerle birlikte teknenin kaptanı Hüseyin A. da gözaltına alındı.

Ölüdeniz'den 8.30 metre uzunluğunda, 2.80 metre genişliğindeki yata bindirilen Filistinli 11 kaçak göçmenin İstanbul'dan İzmir'e, İzmir'den de Fethiye'ye karayolu ile geldikleri öğrenildi. Üst aramasından geçirilen Filistinli göçmenler, "Yat ile geziye çıkmıştık. Mavi tur yapıyorduk" diye ifade verdi. Bu arada yatın kaptanı Hüseyin A.'nın daha önce de 10 Gürcü vatandaşı yurtdışına para karşılığı yasadışı yollardan çıkarırken yakalanıp serbest bırakıldığı öğrenildi.
 
Teknenin "Stella" olan adının kapatılıp üzerine "Sea Star" yazıldığı öne sürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, göçmenlerin ifadelerinin alınmasının ardından sınırdışı edileceği bildirildi. Aralarında kuaför, müzisyen, hemşire ve grafiker olduğu öğrenilen 11 göçmenin 5'inin vizesinin tamamen bittiği, 4'ünün hiçbir belgesinin olmadığı öğrenildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam