İstanbul ve Bursa'da Hamsi Festivali gerçekleşti

İstanbul Sultangazi ve Bursa'da hamsi festivali düzenlendi. Bursa'da 2 ton, İstanbul'da 5 ton hamsi ziyaretçilere ikram edildi.

İstanbul ve Bursa'da Hamsi Festivali gerçekleşti

Trabzon'un hamsiyi dört gözle beklediği şu günlerde, bazı şehirlerde düzenlenen şenlik ve festivallerle vatandaşlar hamsiye olan hasretini giderdi. 


İstanbul ve Bursa'da düzenlenen hamsi şenliklerinde toplam 7 ton hamsi dağıtıldı. 

İstanbul Sultangazi Belediyesi'nin desteğiyle Sultangazi Rizeliler Derneği ve Rize Dernekler Federasyonunca, Sultangazi Atatürk Bulvarı Etkinlik Alanı'nda "Hamsi, Horon ve Yöresel Ürünler Festivali" düzenlendi. Soğuk ve yağışlı havaya rağmen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalde 5 ton hamsi dağıtıldı. 

Sultangazi Rizeliler Derneği Başkanı Hasan Başça yaptığı açıklamada, vatandaşların etkinliğe gösterdiği ilgiden memnun olduklarını söyledi. Vatandaşlara 5 ton hamsi ikramında bulunduklarını belirten Başça, "Sosyal sorumluluk projelerimiz var. 15 Temmuz Şehitler Gecesi yapacağız, şehitleri anma programımız olacak. Akabinde Yeşilay ile 'Bırakalım sigarayı, içelim Rize çayı', Kızılay ile 'Ver bir ünite kan, sağlığını kazan', Sağlık Bakanlığı ile de 'Al bir nefes Rize'den, kurtul obeziteden' projeleriyle programımız gün boyu devam ediyor." diye konuştu. Festivale katılarak vatandaşlara hamsi ikram eden Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da ilçede Anadolu'nun zenginliklerini tanıtmaya ve farklı kültürleri bir araya getirmeye devam edeceklerini ifade etti. Festival kapsamında kurulan çadırlarda ayrıca, tereyağı, peynir, Trabzon ekmeği, Rize kavurması, mısır unu gibi yöresel ürünlerin satışı yapılıyor ve müzik dinletileri gerçekleştiriliyor.

İstanbul ve Bursa'da Hamsi festivali gerçekleşti


TERÖR OLAYLARI NEDENİYLE FESTİVALİN İSMİ DEĞİŞTİ

Bursa'da  Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneğince gerçekleştirilen "Bursa 3. Hamsi ve Kültür Festivali"nde pişirilen 2 ton hamsi, vatandaşlara dağıtıldı. 

Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle bu yıl 3'üncüsü yapılan festival, Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği binası önünde gerçekleştirildi. Kurulan çadırlarda pişirilen hamsiler, katılımcılara dağıtıldı. Ekmek arası olarak yaklaşık 2 ton hamsinin dağıtıldığı etkinlikte uzun kuyruklar oluştu. 

Dernek Başkanı Hızır Ofluoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalin artık Bursa'da geleneksel hale getirildiğini söyledi. Festivali her geçen sene daha da genişleterek yapmaya çalıştıklarını anlatan Ofluoğlu, "Biz bu festivali hamsi ve horon adıyla yapıyorduk. Yaşanan terör olaylarından dolayı horonu kaldırarak 'Hamsi ve Kültür Festivali'ne çevirdik. Kardeşlik havasında festivalimizi yapmaya çalışıyoruz." dedi. Ofluoğlu, festivalde hamsilerin Sinop'tan getirildiğini belirterek, 200 kilo ayçiçek yağı, 2 bin 500 ekmek, 100 kilo mısır unu ve 3 çuval soğanının kullanıldığını aktardı. Hızır Ofluoğlu, festivale katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'a da teşekkür etti. 


İstanbul ve Bursa'da Hamsi festivali gerçekleşti
İstanbul ve Bursa'da Hamsi festivali gerçekleşti
İstanbul ve Bursa'da Hamsi festivali gerçekleşti


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam