Honaz’a Silikon Vadisi Kurulacak

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, geleceğin Silikon Vadisi’ni Denizli'nin Honaz ilçesine kuracaklarını söyledi. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Kınıklı Mahallesi’ndeki Teknokkent’te basın toplantısı düzenledi.

Honaz’a Silikon Vadisi Kurulacak
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, geleceğin Silikon Vadisi’ni Denizli'nin Honaz ilçesine kuracaklarını söyledi. 
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Kınıklı Mahallesi’ndeki Teknokkent’te basın toplantısı düzenledi. Üniversite olarak son yıllarda iki kat büyüdüklerini kaydeden Rektör Hüseyin Bağcı, "Önümüzdeki dönemde kaliteyi artırma ve uluslararasılaşmaya önem vereceğiz. Fiziksel olarak büyüsek de akademisyen ve öğrenci sayısı artırsak da bu bizi dünya üniversitesi yapmaz. Bu yüzden daha önemli işlere imza atmak zorundayız. PAÜ, Avrupa'nın 302, Türkiye'nin ise 25'inci sırasında bulunuyor. Bu sıralama bizim için iyi değil.Önümüzdeki yıllarda daha süt sıralarda yer almalıyız" dedi.
Denizli’de Silikon Vadisi kurulması için somut adımlar attıklarını ifade eden Prof.Dr. Bağcı, Honaz ilçesinde bin dönümlük hazine arazisinin devrinin gerçekleştiğini, sanayi ile üniversite işbirliği ile alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından somut adımların atılacağını belirtti. Prof.Dr, Bağcı, kurulacak Silikon Vadisi sayesinde, yurt dışına sadece havlu ve bornoz değil ileri teknolojiyi de taşıyacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam