Havası en kirli yer !

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının son verilerine göre havası en kirli yerleşim yerlerinden biri olan Edirne'nin Keşan ilçesinde, soba ve kaloriferlerden çıkan dumanlar şehrin üzerinde adeta dumandan bir bulut oluşturuyor.Özellikle sabahın erken saatlerinde

Havası en kirli yer !

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının son verilerine göre havası en kirli yerleşim yerlerinden biri olan Edirne'nin Keşan ilçesinde, soba ve kaloriferlerden çıkan dumanlar şehrin üzerinde adeta dumandan bir bulut oluşturuyor.

Özellikle sabahın erken saatlerinde ve akşam saatlerinde aynı anda yanan kalorifer ve sobalar nedeniyle şehir içerisinde göz gözü görmezken, vatandaşlar ise dumandan olumsuz etkileniyor. Genelde yakıt olarak linyit kömürü kullanılan Keşan'da son yıllarda yapılan tüm müdahalelere rağmen bir türlü hava kirliliğinin önüne geçilemiyor. Doğalgaz gelmesi amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında doğalgaz onayı gelen ilçede, henüz bir çalışma başlatılmadı. Özellikle Keşan Belediyesi'nin hava kirliliğini önleme açısından yoğun bir çalışma başlattığı Keşan'da kaloriferler sık sık kontrol edilerek, hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla kalorifer ateşçilerine uyarılar ve eğitimler yapılıyor. Ancak son birkaç yıldır Keşan'da özellikle sabah erken saatlerde ve akşam saatlerinde dışarıda gezmek imkansız hale geliyor.

"NEFES ALDIKÇA ÖLÜYORUZ"

Kaloriferlerin yanı sıra yoğun bir araç trafiği de olan Keşan'da vatandaşlar, ortaya çıkan kirli havadan oldukça rahatsız. Son yıllarda hava kirliliğine bağlı astım ve benzeri hastalıkların arttığı Keşan'da vatandaşlar, "Hava kirliliği çok fazla. Sis gibi bir hava kirliliği oluyor. İnsanlar nefes alamıyor bu kirlilikten. Duman kokusu, kömür kokusu yani her bir pislik mevcut Keşan'ın havasında. İnsanlar nefes alamadığı gibi astım hastaları da evlerinden dışarı dahi çıkamıyor. Hava kirliliği burada çok kötü. Buna büyüklerimiz burada bir çare bulsunlar. Bunu araştırmaları lazım. Her gün nefes aldıkça ölüyoruz, tıkanıyoruz. Hava kirliliği, sis fazlalığı oldukça fazla. Keşan'daki kirlilik hiçbir yerde yok. Buna bir çare bulmaları lazım" dedi.

"HAVA KİRLİLİĞİ İÇİN DOĞALGAZIN GELMESİ ŞART"

Keşanlı İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Ali Yetim ise, hava kirliliğinin önüne geçmek amacıyla Keşan Belediyesi ve Edirne Valililiği'nin ilçeye doğalgaz gelmesi için çalışma başlattığını belirterek, "Her şeyden önce toplulumuzda sağlık ön plandadır. Keşan'ımızda da hava kirliliği çok yoğun. İnsanlarımızın çeşitli hastalıklarına sebep oluyor. Bunun bir an önce giderilmesinin en kolay yolu da doğalgazın gelmesi olacak. Bu açıdan belediyemiz bunun bazı sorumluluklarını üstlenmişti. Aynı şekilde Valilik ve çeşitli kurumlar da üzerine düşeceklerini söyledi. Ama biz en azından bir kışı daha kirli havayla geçireceğimiz anlamına geliyor. İnşallah gelecek dönem, gelecek kışa doğalgazımız gelir ve bu kirli havadan kurtuluruz. Yoksa Keşan halkının bu şekilde kirli havayla yaşaması hiç uygun değil. İnsanlarımız sağlığından oluyor. O nedenle ben yetkililerden bir an önce Keşan'ımıza doğalgazı getirmelerini ve hava kirliliğinin bitmesini istiyorum" ifadelerini kaydetti.

DOĞALGAZ İÇİN EPDK'DAN YANIT BEKLENİYOR

Öte yandan doğalgaz geleceği açıklanan ilçede gerekli başvuruların yapıldığı öğrenildi. Trakya Bölgesi'nde doğalgaz dağıtımından sorumlu firma olan GAZDAŞ'tan yapılan açıklamada ise, "GAZDAŞ olarak, Keşan'da doğalgaz çalışmalarının başlamasına yönelik EPDK'ya bölgenin lisansımıza dahili noktasında gerekli başvuru yapılmıştır. İlgili EPDK kararının tarafımıza ulaşmasının ardından, plan ve proje uygulama çalışmalarımız başlayacaktır" denildi.

Havası en kirli yer !

Havası en kirli yer !

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler