Hatice Öztürk'ten kadınlar günü mesajı

Mimar Hatice Öztürk kadınlar günü mesajı yayınladı.

Hatice Öztürk'ten kadınlar günü mesajı
Mimar Hatice Öztürk 8 Mart Dünya kadınlar günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Öztürk mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Dünya Kadınlar Günü; Demokratik gelişmişlik ve toplumsal refahın sağlanması için kadın-erkek ayrımı gözetmeden,eşit tutarak, kadının toplumdaki yerinin güçlenmesi gereğinin bir kez daha vurgulanması bakımından önemli bir gün… Kadının eğitimde, iş gücünde ve karar alma mekanizmalarında yetersiz temsili, yakıcı bir sorun olarak sürekliliğini korumaktadır. Yerel ve merkezi düzeydeki siyasette kadınların sayısı çok sınırlı kalmaktadır.  

Türkiye’de; kadının toplumdaki hak ettiği yerini alabilmesi; ancak siyasi partilerin ve hükümetin kararlılıkla siyasi iradelerini sergilemeleri ve bu yönde yıllardır çalışan sivil toplum örgütlerinin desteklerini ve çabalarını devam ettirmesiyle mümkün olacaktır. Ama kadınlara da önemli sorumluluklar düşmektedir.Mücadeleye kararlılıkla devam etmelidirler.  AK PARTİ Hükümeti; Kadına şiddet meselesi başta olmak üzere, kadınlarımızın mevcut sorunlarıyla kararlı biçimde mücadeleye devam etmekte ve hayat şartlarını daha fazla iyileştirmeye yönelik çalışmalarını sürdürmektedir. Kadınların, ekonomik alanda olduğu kadar siyasi her alanda da varlık göstermeleri konusunda destek olmaktadır. 

Kadınlarımız bulundukları toplumda geleceğin belirleyicisi ve ailenin temel yapıtaşıdır. Çocuklarımız, kadınlarımızın eseridir ve geleceğimizin şekillenmesinde önemli bir yere sahiptir. Her zaman ve her yerde kadınlarımıza hak ettiği değeri verip,haklarına sahip çıkıp destekleyelim.Bütün Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım.Senede bir gün değil, her gün hanımlarımıza hak ettikleri değerin verilmesini dilerim."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam