Gümüşhane'de 96 kamu görevlisi uzaklaştırıldı

Gümüşhane'de 96 kamu görevlisi görevden uzaklaştırıldı.

Gümüşhane'de 96 kamu görevlisi uzaklaştırıldı
Gümüşhane Valisi Okay Memiş, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Gümüşhane’de devam eden FETÖ/PDY soruşturma ve kovuşturmaları hakkındaki son durumu açıkladı.

Bir toplantının ardından gazetecilerin konuyla ilgili sorusunu cevaplandıran Vali Memiş, bugünkü operasyonlarla birlikte toplam 96 kamu personelinin görevden uzaklaştırıldığını, paralel yapıya yakın bir okul ve yurdun da kapatıldığını söyledi. Vali Memiş şöyle konuştu: 

“Dünde 2 hakim, çoğu rütbeli 19 emniyet görevlisi daha görevden uzaklaştırıldı. Emniyetten uzaklaştırılanlar 54 oldu. Yine Maliye’den 2, Milli Eğitim’den 36 öğretmen ve diğer kamu görevlisi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden 1, Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan 1 olmak üzere toplam 96 kamu personeli görevden uzaklaştırıldı. Bunlar içerisinde 3 emniyet personeli tutuklu. Ayrıca paralel yapıyla bağlantılı olduğu değerlendirilen buradaki okul ve öğrenci yurdu da bugün itibariyle kapatıldı.”

“Tehlike tamamıyla geçmedi”

Sadece görevden uzaklaştırma işlemleri değil, ev ve iş yerlerinde aramalar dahil olmak üzere tedbirlerin devam ettiğini dile getiren Vali Memiş, “Bakanlığımız tehdidin tamamıyla geçmediği kanaatinde. Bu ihaneti yapan FETÖ’cü kişilerin başka türlü beklenmedik ihanetler yapabileceği ihtimaline karşı bizim bu işlemlerimiz, operasyonlarımız, soruşturma ve kovuşturmalarımız devam edecek. Biz devletiz. Devlet asla ve kata delil üretmez, delil üretme ihtiyacı olmaz, FETÖ’cüler gibi düzmece delillerle hareket etmez. Elimizde ne varsa ona göre hareket ediyoruz” diye konuştu.

Vali Memiş, “ur” ve “kanserli yapı” olarak nitelendirdiği FETÖ/PDY’yi Gümüşhane’den temizleyeceklerini ve bütün Gümüşhaneliler'in desteğiyle Gümüşhane’yi daha güvenli, daha yaşanılabilir bir il haline getireceklerini sözlerine ekledi.

Validen OHAL değerlendirmesi

Ülke genelinde ki olağanüstü hal uygulaması (OHAL) nedeniyle Gümüşhane’de gece sokağa çıkma yasağı olup olmadığı sorusu üzerine Vali Memiş, “Ülkemizde OHAL yürürlüğe konuldu. Bu önemli bir tedbirdir. OHAL’le ilgili valilere önemli yetkiler verildi. Ancak bizim ilimizde şu an için vatandaşlarımıza anayasayla tanınan hak ve özgürlükleri kısıtlayıcı herhangi bir durum, herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil. Dolayısıyla bizim için her şey kontrol altındadır. Vatandaşlarımızın endişe etmesini gerektiren hiçbir durum bulunmamaktadır. Bütün çabamız çok kısa sürede bu işlemleri tamamlamaktır. OHAL mevzuatı daha çok adli işlemleri içeren hususlar içeriyor. Gümüşhane gibi darbe teşebbüsüne başından beri karşı duran, 7’den 70’e askeriyle, jandarmasıyla, belediyesiyle, kurumlarıyla karşı duran bir il için endişeye mahal yoktur” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler