Eylemde yeni moda!

 ŞIRNAK'taki Cudi Dağı'nda güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada ölen PKK'lı terörist Gerdan Oyman'ın cenazesinin Cizre İlçesi'nde defnedilmesinden sonra, olay çıktı. Polis, olayları yatıştırmak için havaya ateş açtı. Cudi Dağı'nda 5 Kasım günü güvenlik g

Eylemde yeni moda!

 

ŞIRNAK'taki Cudi Dağı'nda güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada ölen PKK'lı terörist Gerdan Oyman'ın cenazesinin Cizre İlçesi'nde defnedilmesinden sonra, olay çıktı. Polis, olayları yatıştırmak için havaya ateş açtı.
 
Cudi Dağı'nda 5 Kasım günü güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen 5 PKK'lıdan, cenazeleri Malatya Adli Tıp Kurumu'ndan alınan 'Arin' kod adlı Gerdan Oyman'ın cenazesi Cizre'de, 'Cudi Zorava' kod adlı Muhyettin İşlek'in cenazesi de Şırnak merkezde toprağa verildi. Cenazeler nedeniyle Şırnak kent merkezinde kısmen, Cizre'de ise esnafın büyük kısmı kepenk kapattı.
 
'ÇOCUKLAR KÖTÜ AMAÇLI KİŞİLERE ALET OLMAYIN' 
 
Cizre'de PKK'lı Gerdan Oyman'ın cenazesi İdil Caddesi üzerindeki Şeyh Sıraç Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından tabutu PKK flamaları örtülerek götürüldüğü Cizre Mezarlığı'nda defnedildi. 
 
Cenazenin ardından çoğunluğunu çocukların oluşturduğu bir grup İdil Caddesi'ni barikatlarla kapatıp, ateş yaktı. Polis aracından göstericilerin dağılması yönünde uyarı anonsları yapıldı. Anonslarda, "Çocuklar evlerinize gidin, kötü amaçlı kişilere alet olmayın. Anneniniz yanına gidin rica ediyoruz" uyarısı yapıldı.
 
Anonslara rağmen dağılmayan göstericilere tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale edildi. Göstericiler polise ses bombası, molotof kokteyli ve taşlarla saldırdı. İdil Caddesi'ni savaş alanına döndüğü olaylar sırasında polis saldırganları dağıtmak için havaya ateş açtı.
 
Bu sırada okuldan çıkan öğrencilerden bazıları sıkılan gazdan olumsuz etkilendi. Ailelerin çocuklarını alıp evlerine götürdüğü görüldü.
 
Olaylar sırasında göstericiler ara sokaklara kaçarken, polisle yaşanan kovalamaca yer yer sürdü. 
 
ETEKLİ GÖSTERİCİLER
 
Şırnak kent merkezinde PKK'lı 'Cudi Zorava' kod adlı Muhyettin İşlek'in cenazesi Tekser Mezarlığı'nda defnedilmesinin ardından olaylar çıktı. Vakıfkent ve Yeni Mahalle'de toplanan gruplar önlem alan polise taş ve sopalarla saldırdı. Bunun üzerine polis saldırganları dağıtmak için gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulundu.
 
Bu arada olaylara katılıp, polise taşlı saldırıda bulunan göstericiler arasında yüzleri kapalı ve kadın kıyafeti giyen erkeklerin olduğu görüldü. Polisin müdahale ettiği göstericiler ara sokaklara kaçarken, olaylar yer yer sürdü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam