Doğu Karadeniz'de eğitime kar engeli

Yoğun kar yağışı okulları tatil ettirdi.

Doğu Karadeniz'de eğitime kar engeli

Trabzon, Giresun, Rize, Ordu, Artvin ve Gümüşhane'de 14 ilçenin yanı sıra çeşitli yerlerde kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildi.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları dolayısıyla Dernekpazarı, Düzköy, Köprübaşı, Şalpazarı ve Tonya ilçelerindeki tüm okulların bir gün tatil edildiği belirtildi.

Ortahisar ilçesine bağlı Akoluk, Bulak, Dolaylı, Düzyurt, Gölçayır, Karakaya, Karlık, Pınaraltı, Keleşli, Sayvan, Uğurlu ve Yeşilova mahallelerindeki ilk ve ortaokullar ile bu bölgelerden ilçe merkezine taşınan öğrenciler için de aynı kararın alındığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Akçaabat ilçesine bağlı Acısu, Aydın, Ağaçlı, Akpınar, Erikli, Meşeli, Demirci, Demirkapı, Dörtyol, Sebat, Sertkaya, Şinik, Işıklar, Işıklar Orta, Akçaköy, Uçarsu, Uğurlu, Hakkı Altıntaş, Metinkale, Pırasoğlu, Kaleönü Murat Köse ilkokul-ortaokulları, Işıklar Çok Programlı Anadolu Lisesi ile ilçe merkezine taşınan öğrencilerin yanı sıra Araklı ilçesinde merkez ve sahil kesiminde kalan okulların dışındaki tüm okullar ile ilçe merkezine taşınan öğrencilerin eğitimine ara verildi."

Beşikdüzü ilçesinde köy okullarından merkeze taşınan öğrencilerle de bir gün eğitim öğretim yapılmayacağına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Çarşıbaşı ilçesinde Yavuz, Yavuz Fatih, Kovanlı, Şahinli, Kadıköy ilk ve ortaokulları ile ilçe merkezine taşınan öğrenciler, Hayrat ilçesinde taşımalı eğitimdeki öğrenciler, Sürmene ilçesinde merkez ve sahil kesiminde kalan okulların dışındaki tüm okullar ile ilçe merkezine taşınan öğrenciler, Yomra ilçesinde Çamlıyurt, Maden, Oymalı, Özdil ilk ve ortaokulları ile bu bölgelerden ilçe merkezine taşınan öğrenciler için de eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir."
 

Giresun'da 3 ilçede eğitime ara

Giresun'un Doğankent, Güce ve Yağlıdere ilçelerindeki tüm okullar bugün tatil edildi. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün akşam bölgede etkili olan kar nedeniyle üç ilçenin yanı sıra merkeze bağlı Okçu Köyü İlkokulu-Ortaokulu ile Dereli ilçesindeki taşımalı eğitim yapan okullarda eğitime ara verildi.
 

Rize'de 2 ilçede eğitim yapılmayacak

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar dolayısıyla Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerinde okullar bir gün tatil edildi.
 

Artvin'de eğitime kar engeli

Artvin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kar ve buzlanma nedeniyle Artvin merkezin yanı sıra Borçka, Murgul ve Ardanuç ilçelerindeki tüm okullarda eğitim öğretime bir gün ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, ayrıca aynı yerlerdeki kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.
 

Kürtün'de eğitim öğretime ara

Gümüşhane Valiliğinden yapılan açıklamada, Kürtün ilçesinde aşırı soğuklara bağlı buzlanma ve beklenen kar nedeniyle, herhangi olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla tüm eğitim öğretim kurumlarının bir gün tatil edildiği bildirildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.


Ordu'da 9 ilçede eğitime ara

Ordu’da dün gece etkili olan yoğun kar yağışı yüksek kesimlerde etkili oldu. Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Mesudiye, Akkuş, Ulubey, Gürgentepe, Çamaş, Kumru ve Korgan ilçelerinin tamamı ile Altınordu ilçesine bağlı Gerce mahallesinde, Ünye ilçesine bağlı Yenikent ve Pelitliyatak mahallelerindeki okulların bugün 1 gün süreyle tatil edildiği belirtildi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler