Çöp tesisi isyanı: “Yıldızlı’yı hep beraber kurtaracağız”

Yıldızlı’da yapılması planlanan çöp tesisine vatandaşlar tepki gösterdi.

Çöp tesisi isyanı: “Yıldızlı’yı hep beraber kurtaracağız”

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Yıldızlı Mahallesi sınırları içinde bulunan Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü’nün deniz tarafındaki kısmında Defterdarlık alanında yapılması planlanan Çöp ve Arıtma tesisi vatandaşları isyan ettirdi.

Yıldızlı mahallesinin denizle iletişimi sağlayan tek kumsal alanda yapılması planlanan tesis için çalışmalar başlarken mahalle sakinleri ve Sivil Toplum Kuruluşları bu alan alanda toplanıp açıklama yaparak tesisin yapılmasına tepki gösterdi.

Yıldızlı Muhtarı Ufuk Can “Kanalizasyon, altyapı, artıma tesisini bildiğim kadarıyla Yomra’da yapacaktı. Yomra’da yapamayınca Trabzon’un en güzel sahili olan Yıldızlı’ya yapma projesi var. Bu sadece Yıldızlı Mahallesi meselesi değil bütün Akçaabat’ın meselesi. Biz burada yazın ailemizle pikniğimizi yapıyoruz denizimize giriyoruz, bizim başka denize girecek alanımız yok. Buradan kalkıp ta Mersin’e Beşikdüzü’ne gitmemize gerek yok. Bizim ayağımızın altında olan bir sahilimiz. Müsait bir alan. Biz daha önce Belediye Başkanından buranın çok amaçlı bir tesis olarak yapılıp vatandaşlarımıza hediye edilmesini istedik ama sayın başkan bizi ciddiye almadı. Yomra’dan Araklı’ya kadar bütün şehrin pisliğini getirecek ve bu güzelim sahilimizi mahvedecek. Biz buna karşı çıkıyoruz. Sahilimizi Büyükşehir Belediye Başkanına yem etmeyeceğiz.” dedi.
 
“Yıldızlı’mız Anadolu’muzun şirin bir köyü şirin bir beldesiydi. Maalesef bu şirin belde yok olup gitmek üzere"
diyen Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, “Bizde bunu önlemek için buraya toplandık. Biz yatırımlara karşı değiliz, her yatırımı alkışlarız, ama faydalı yatırımlara. Tabiki bu da bir ihtiyaçtır yapılacaktır. Fakat gönül isterdi ki daha müsait bir yere yapılmasını. Akçaabatlı’mızın denize girmeye yeri kalmadı. Bu tesisler buralarda yapılmaz. Biz Sivil Toplum örgütleri olarak bu konuda duyarlıyız. Daha müsait bir yere yapılsın. Şunu da belirtmek istiyorum. Güzel yatırımları Yomra tarafı alıyor. İşe yaramayan yatırımları da Akçaabat’a gönderiyorlar. Bugünden sonra böyle bir şey yok. Biz bunlara tepki koyacağız. Bu güzel beldenin yok oluşuna gönlümüz razı değil. İnşallah Yıldızlı’yı hep beraber kurtaracağız.” ifadelerini kullandı.

AÇIKLAMALARI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Çöp tesisi isyanı: “Yıldızlı’yı hep beraber kurtaracağız”
 
Akçaabat Belediye Meclis Üyesi Serkan Özdemir, yaptığı konuşmada güzel projelerin destekçisi olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirterek, "Bu ileri düzeyde biyolojik artıma tesisinin mevkii olarak daha yerleşime uzak bir bölgede yapılmasını istiyoruz. Akyazı stadyumu yanı başımızda, hemen yanında planlanmakta olan bir şehir hastanesi, projesi onaylanan yatırıma başlanacak olan bir ordu evimiz var. Karayolları 10. Bölge Müdürlüğümüz ve Türkiye’de ender olan bir tabiat parkımız Sera Gölümüz var. Akçaabat’ın 3. Büyük mahallesi olan Yıldızlı’nın denizle iletişimi sağlayan tek bölgeye bunun düşünülmesini doğru bulmuyoruz. Kotlara baktığımızda Yomra eksi 8, burası artı 30 konumda. Baktığımız da bir sürü kollektörler ve kirli suyu buraya basmak için bir sürü enerji sarfiyatı olacak. Bu konuda yetkililerin tekrar düşünüp bunu daha uygun bir yere alınması konusunda ricamızı iletiyoruz. Şehir hastanemizin Akyazı’daki bu alana yapılması konusunda hassas davranan Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya da teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Yıldızlı halkına, Akçaabat halkına davasına sahip çıktığı için teşekkür ediyorum diyerek sözlerine başlayan Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut yaptığı açıklamada, “ismi üstünde Yıldızlı. Yıldızlı denilen yerde yıldızlı tesisler, sosyal tesisler kurulur. Biz yetkililerden şunu rica ediyoruz. Bu tesisin köhne bir yere yapılmasını istiyoruz. Akçaabat’ımız turizm kenti diyoruz. Turizm kentinde böyle bir tesis olmaz. Güzel projeler için doğu tarafı düşünülüyor. Şehir hastanesinin de doğuya kayacağını duyuyoruz. Oysa şehir hastanesinin Akyazı’ya yapılması gerekir. Akyazı’da olduğunda herkes çok rahatlıkla yararlanabilir. Siz bu projeyi tekrar gözden geçirin. Biz akşam sabah burada nöbet tutacağız. Bunun takipçisi mutlaka olması lazım. Bir heyet kuralım ve takip edelim.” şeklinde konuştu.

Mustafa Karahasan isimli bir vatandaş ise yaptığı açıklamada "Yıldızlı’da doğduk, Yıldızlı’da yaşadık ve inşallah Yıldızlı’da öleceğiz. Burada gösterilen duyarlılığa çok memnun kaldım. Herkese teşekkür ediyorum. 7 Bin 300 seçmeni ve 5 bin nüfusu olan bir belde, bir proje dahilinde Yıldızlı’nın komple yok olmasından sonra yetkililerimizin bu bölgeye ceza mahiyetinde böyle bir şeyi uygun görmelerini de düşünmek istemiyorum.  Projelere, taş üstüne taş koyanlara karşı olmamız mümkün değil. Daha atıl yerler var. Oralara bu tesisin kurulması vatandaşı da memnun eder. Zaten biz yeterince mağdur olduk. O kadar esnafımız yok oldu kepenk kapattı. Sadece fırınımız kaldı. Fazla bir şey demeyeceğim. Katılan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler