Çocuğun bağırsağından bakın ne çıktı !

 Bitlis'in Tatvan ilçesinde ikamet eden 3 yaşındaki A.H.'ın bağırsaklarından, ameliyatla yaklaşık 2 kilogram solucan çıkarıldı. Karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle Tatvan Devlet Hastanesi Çocuk Servisi'ne başvuran A.H.’ın bağırsaklarından, 2 saatli

Çocuğun bağırsağından bakın ne çıktı !

 

Bitlis'in Tatvan ilçesinde ikamet eden 3 yaşındaki A.H.'ın bağırsaklarından, ameliyatla yaklaşık 2 kilogram solucan çıkarıldı.
 
Karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle Tatvan Devlet Hastanesi Çocuk Servisi'ne başvuran A.H.’ın bağırsaklarından, 2 saatlik başarılı bir operasyonla 2 kiloya yakın solucan çıkarıldı. 
 
Başarılı bir ameliyatla solucanları hastanın bağırsaklarından alan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Ali Tekin, hastanın kendilerine ilk olarak karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle başvurduğunu, ancak yapılan tetkikler sonucunda olayın basit bir karın ağrısı şikayetiyle olmadığını, hastanın bağırsaklarında büyük bir kitlenin olduğunu fark ettiklerini belirti.
 
4 İNSANDA BİR GÖRÜLÜYOR
 
Kitlenin, daha sonra yapılan tetkik ve tahliller sonucunda dünyada dört insandan birinde görülebilen bağırsak solucanı olduğunun anlaşılması üzerine ameliyata karar verdiklerini anlatan Uzman Doktor Ali Tekin, ameliyat sırasında bağırsak içerine yerleşerek hızla üreyen bağırsak paraziti yani Bağırsak Kurdu adının verildiği solucan sayısını gördüklerinde oldukça şaşırdıklarını ifade etti. 
 
8 yıllık meslek hayatında ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını kaydeden Doktor Tekin, yaklaşık 1 buçuk metrelik bağırsak içerisine yerleşen solucanların 2 saatlik başarılı bir operasyon sonucu teker teker alındığını anlattı.
 
Hastanın, hastanedeki 1 haftalık tedavisinin ardından taburcu edildiğini ve sağlık durumunun iyi olduğunu dile getiren Tekin, hastalığın genellikle Doğu bölgesinde sıkça rastlandığını, bu tür vakaların genellikle kirlilik ve kanalizasyon sularının içme sularına karışması sonucu ortaya çıktığına dikkat çekti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler