Çilekseverleri üzen kadın gerçeği açıkladı: Çilekten böcek çıktı mı?

Tuzlu suya atılan çilelerin içinden kurt ve böcek çıktığını gösteren videonun sahibi ikinci bir paylaşım yaparak ilk görüntünün kurgu olduğunu itiraf etti

Çilekseverleri üzen kadın gerçeği açıkladı: Çilekten böcek çıktı mı?

Sosyal medyada paylaşılan bir videoyu izleyenler bir anda çilekten soğumuştu.

Videoda bir kadının tuzlu suya attığı çileklerden çeşitli böcekler çıktığı görülüyordu.

Dünya genelinde binlerce kişi tarafından izlenilen video sonrası bazı sosyal medya kullanıcıları artık çilek yemeyi bırakacaklarını söyledi.

Video, birçok ülkede gazete ve TV’lerde de haberleştirildi.

Videoyu çelen Tiktok kullancısı yeni bir paylaşım yaparak çilek videosunun kurgu olduğunu itiraf etti.

Söz konusu kadın yeni videosunda şu ifadeleri kullandı:
 “Karantinadan çok sıkıldım ve çilek akımında sahte bir video yaptım çünkü akımı görünce komik olacağını düşündüm. O zaman sadece 2 bin takipçim vardı ve videonun böyle yayılacağını düşünmedim. Açıkçası görüntülerin çok sahte olduğu belliydi. Hiçbir böceği suda boğmadım, videodan sonra yaşayan böcekleri serbest bıraktım. Sizin gibi bir amacım yok beni takip eden sizsiniz ve bu benim hatam değil.”

'Meyvelerdeki küçük organizmaların sağlığa zararı yok'

Bu video kurgu da olsa çilek gibi meyvelerin içinde böcek çıkması olağan.

Cornell Üniversitesi’nden entomolog Greg Loeb, “meyvelerinizde küçük organizmalar olması hoşunuza gitmese bile, bunun sağlığınıza bir zararı yok. Bu küçük böcekleri yemek sizi hasta etmeyecek” diyor.

Benzer şekilde İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Nazlı da, çilekten böcek çıkmasının korkulacak bir durum olmadığını belirtiyor ve bunun doğanın döngüsünün bir parçası olduğunu söylüyor. Ancak bunun sağlığa herhangi bir zararı yok. 

Ancak yalnız böcekler değil, zararlı pestisit ve bakterilerden korunmak için, meyve sebzelerin yenmeden önce bol suyla yıkanması gerek.

Teyit

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler