Bunlar Porsuk Çayından çıktı !

Eskişehir'de belediye ekibinin Porsuk Çayından çıkardığı çöp ve atıklar, şaşkınlığa yol açtı.Temizlik ekibi, rutin çay temizliği için Kentpark mevkine doğru tekne ile yol aldığı sırada, karşısına çıkan çöpler karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Belli

Bunlar Porsuk Çayından çıktı !

Eskişehir'de belediye ekibinin Porsuk Çayından çıkardığı çöp ve atıklar, şaşkınlığa yol açtı.

Temizlik ekibi, rutin çay temizliği için Kentpark mevkine doğru tekne ile yol aldığı sırada, karşısına çıkan çöpler karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Belli başlı noktalara atılan çift kişilik yatak, televizyon ve büyük marketlere ürün taşımak için kullanılan tahta paleti gören ekipler, bu çöpleri çıkarmak için yoğun çaba gösterdi. Özellikle çaya atılan yatak suyun da etkisiyle ağırlaşınca, temizlik işçilerine zor anlar yaşattı ve düşme tehlikesine yol açtı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Porsuk Çayı Temizlik Ekip Şefi Serdar Kaya, rutin temizlikleri esnasında çıkan çöpler karşında şaşırdıklarını belirtti. Kaya, "Normalde pet şişe, poşet ve alkol şişeleri gibi çöpler çıkarıyoruz. Nadiren böyle çöplerle karşılaşıyoruz, ama bunların ağırlığı suya atıldıktan sonra iki katına çıkıyor. Biz 3 kişi bu yatağı çıkarmaya çalıştık. İnsanlar ya taşındıkları sırada ya da çöpe atmaya üşendikleri için bu yatağı Porsuk Çayına atmışlar. Yatak gibi televizyon ve palet de bize büyük zorluk yaşattı. Ağırlıklarının fazla olmasından dolayı bunları da 2 kişi çıkarmaya çalıştık, bir arkadaşımız da teknenin dengede durmasını sağladı" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Kaya, vatandaşların kent merkezinde görüntü kirliliği oluşturan bu tarz çöpleri atmamaları konusunda uyararak, atılan maddelerin kendilerini de tehlikeye sokarak tekneden düşmelerine neden olacağını söyledi.

Bunlar Porsuk Çayından çıktı !

Bunlar Porsuk Çayından çıktı !

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler