Beypazarı'nda 'çim biçme makinası' isteyen Ak Partililer Karayolları bekçisini dövdü iddiası

 ANKARA'nın Beypazarı İlçesindeki Karayolları 43'üncü Şube Şefliği'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Eskişehirli 50 yaşındaki Cemal Atal, gece telefonla çim biçme makinası isteyen Ak Parti ilçe yöneticilerinin işyerine gelip kendisini dövdüklerini öne

Beypazarı'nda 'çim biçme makinası' isteyen Ak Partililer Karayolları bekçisini dövdü iddiası
 ANKARA'nın Beypazarı İlçesindeki Karayolları 43'üncü Şube Şefliği'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Eskişehirli 50 yaşındaki Cemal Atal, gece telefonla çim biçme makinası isteyen Ak Parti ilçe yöneticilerinin işyerine gelip kendisini dövdüklerini öne sürdü. Atal, gelenler arasında bulunan Ak Parti İlçe Teşkilatlandırma Başkanı 42 yaşındaki Serdar Sucuoğlu'nun kendisine tekme attığını iddia etti. Atal ile Sucuoğlu karşılıklı olarak birbirinden davacı oldu.
 
Olay geçen 24 Mayıs'ta Beypazarı ilçesindeki Karayolları 43'üncü şube Şefliği'nde meydana geldi. İddialara göre saat 23.00 sıralarında kendisini Ak Parti ilçe teşkilatı yöneticisi olarak tanıtan bir kişi, Karayolları Şube Şefliği'ni telefonla aradı. Bu kişi telefona çıkan güvenlik görevlisi Cemal Atal'a yetkili biriyle görüşmek istediğini belirtti. Atal da mesai saati dışı ve hafta sonu olduğundan hiçbir yetkilinin bulunmadığın söyledi. Atal ile telefon eden kişi arasında kısa süreli tartışma çıktı. Yaklaşık 40 dakika sonra içerisinde Ak Parti İlçe Başkanı Ali Çakıroğlu, İlçe Teşkilatlandırma Başkanı Serdar Sucuoğlu ve ilçe Ar-ge Başkanı Vedat Ayık'ın bulunduğu, önünde çakar lamba olan bir otomobil Karayolları Şube şefliğine geldi.
 
GÜVENLİK KAMERALARI KAYDETTİ
 
Güvenlik kameralarının da kaydettiği görüntülerde iddialara göre Ak Parti Beypazarı İlçe Teşkilatlandırma Başkanı Serdar Sucuoğlu, Cemal Atal'ı bulunduğu bekçi kulübesindeki yerinden iterek dışarı çıkarttı. Araya diğer partililerin germesine rağmen Sucuoğlu, Atal'ın göğsüne doğru tekme attı. Yaşanan tartışmadan sonra Ak Partililer geldikleri otomobile binerek kurumdan ayrıldı.
 
Olayından sonra Cemal Atal yaşadıkları bir tutanakla üstlerine bildirdi ve kendisine tekme atan Serdar Sucuoğlu'ndan şikayetçi oldu. Serdar Sucuoğlu da Atal'ın kendisine küfür ve hakaret ettiğini öne sürdü. 
 
Cumhuriyet Savcısı Oktay Yıldırım birbirlerinden şikayetçi olan Cemal Atal ve Serdar Sucuoğlu hakkında iddianame hazırladı. Beypazarı Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede Serdar Sucuoğlu hakkında  'Kamu görevlisine karşı görevi nedeniyle kasten basit yaralama', Cemal Atal hakkında da 'Haksız tahrik altında alenen hakaret' suçlamasıyla dava açılmasını istedi.
 
ÇİM BİÇME MAKİNASI İSTEDİLER
 
Ailesiyle birlikte Eskişehir'de oturan ve Beypazarı ilçesindeki Karayolları 43'üncü Şube Şefliği'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Cemal Atal, olayla ilgili şunları söyledi:
 
"Nöbetteyken telefonla aradılar. Çim biçme makinası istediler. Yol kenarındaki çimler tabelaları kapatıyormuş onun için.  Ak Parti'nin ilçe başkanı ve yöneticileriymiş. Ben de 'belediyeyi arayın' dedim. Bana 'şefinizi bağlayın' dediler. 'Burada yok yarın ararsanız görüşebilirsiniz' dedim.' Hakaret ve tehdit ettiler. 'Biz geliyoruz' dediler ben de 'buyurun gelin' dedim telefonu kapattım. Gelip beni yakamdan tutup dışarı attılar. Bana saldırdılar. Tekme attılar. Daha sonra suç duyurusunda bulundum. Davadan vazgeçmem için araya girenler oldu. 'Eskişehir'e tayinim çıkarsa davadan vazgeçerim' dedim. Ama tayinimi de çıkarmadılar. Ben de davadan vazgeçmeyeceğim."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam