Bayburt'ta yılanlar şifa dağıtıyor

Bayburt il merkezine 20 kilometre uzaktaki Kırkpınar köyü, hastaların akınına uğruyor. Yılancık, sedef, behçet, romatizma ve eklem ağrıları başta olmak üzere birçok hastalığı tedavi ettiği iddia edilen yılanlar, sadece mayıs ve haziran ayları arasında ort

Bayburt'ta yılanlar şifa dağıtıyor

Bayburt il merkezine 20 kilometre uzaktaki Kırkpınar köyü, hastaların akınına uğruyor. Yılancık, sedef, behçet, romatizma ve eklem ağrıları başta olmak üzere birçok hastalığı tedavi ettiği iddia edilen yılanlar, sadece mayıs ve haziran ayları arasında ortaya çıkıyor ve bu dönemin sonunda kayboluyor.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen hastalar, yılanları hastalıklı bölgenin üzerine koyarak tedavi olmayı beklerken, köylüler de tedavi olmaya gelenlere her konuda yardımcı oluyor. Kırkpınar köyü sakinleri, yılanların 60-70 yıldan beri köy girişindeki Kırkpınar dağından çıktığını, mayıs ayı ortalarında ortaya çıkan yılanların haziran ayının ilk haftasında kaybolduğunu söyledi.

Tedavi olmak için Kırkpınar köyüne gelen hastalar, son çare olarak buraya geldiklerini anlatarak, "Hastalığımız için gitmedik doktor, çalmadık kapı bırakmadık. Yılanlı tedavinin etkisini duyunca buraya geldik "dediler.

Daha önce yılanlı tedaviden olumlu sonuç aldıklarını söyleyen hastalar ise akrabaları ile birlikte aynı tedavi için Kırkpınar'a geldiklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler