Bakan Akdağ’dan Haber61’e açıkladı: Eczanelere iyi, Trabzon'daki o esnaflara kötü haber!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ İlaç mağduru eczaneler ve alanı genişletilen sigara yasağı konusunda Haber61 TV’ye açıklamalarda bulundu.

Bakan Akdağ’dan Haber61’e açıkladı: Eczanelere iyi, Trabzon'daki o esnaflara kötü haber!

Haber61 - Haber Servisi - Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Trabzon’a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ STK’larla kahvaltılı basın toplantısının ardından Trabzon Valiliği’ni ziyaret etti.


Bakan Akdağ, Vali Yücel Yavuz’un makamında açıklamalarda bulunmasının ardından Valilikten ayrıldığı sırada Haber61 TV Yayınlar Sorumlusu Tuncay Lakot’un sorularına cevap verdi.

ECZACILAR SORUNLARINI BANA İLETSİN

“5 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe giren uygulama ile fiyatı yüksek bazı ilaçlara yapılan indirimin sonrasında bu ilaçları daha önceden stoklarına alan eczanelerin mağduriyetinin giderilmesi noktasında bir çalışma yapılacak mı?” yönündeki soru üzerine Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Sağlık Bakanlığı ilaca para ödemez. Eczacılarımızın meseleleri ne ise bana iletsinler, firmalarla aralarındaki problemleri ben çözmeye çalışırım” dedi.

SİGARA YASAĞINDA YENİ DÜZENLEME YOK

Bakan Akdağ, etki alanı genişletilen Sigara yasağı ile ilgili olarak Trabzon bazı esnafların protestoları ile kepenk kapatmaya kadar gitmeleri sonrasında yasak ile ilgili yeni bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı sorusuna ise “şuanda yeni bir düzenleme yapmıyoruz. Biz her zaman esnaflarımızı kıymetli biliyoruz. Esnaflarımızın kazançlarını da çok kıymetli biliyoruz. Bir taraftan da vatandaşın sigara dumanından zarar görmesini önlemek lazım. Ama şuanda yeni bir uygulama takvimimizde yok” şeklinde cevap verdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam