Atatürk'ün Ankara'daki eczanesi kapandı

Ankara’da 1919 yılında kurulan, Atatürk’ün de alışveriş yaptığı ‘İstanbul Eczanesi’ kiracısı olduğu Ulus Çarşısı’ndaki ekonomik sıkıntılar nedeniyle kapısına kilit vurdu.

Atatürk'ün Ankara'daki eczanesi kapandı

Ankara’da Hüseyin Hüsnü Sarı tarafından 1919 yılında kurulan ve Atatürk’ün de alışveriş yaptığı 99 yıllık ‘İstanbul Eczanesi’, 55 yıldır kiracısı olduğu Ulus Çarşısı’ndaki sıkıntılar nedeniyle 31 Aralık 2017’de kapandı. 

Eczanenin işletmecisi Ömer Faruk Erdem, Atatürk ve dönemin siyasetçilerinin bu eczaneden ilaç aldığını belirterek, “Son dönemdeki sıkıntılarla işin bereketi kaçtı ve motivasyonum bozuldu” dedi.

Atatürk ve dönemin siyasetçilerinin eczaneden ilaç aldığını belirten Erdem'in şu ifadelerine yer verildi: 

"Atatürk ve diğer meclis üyeleri alışverişlerini buradan yapıyormuş. Birçok defa veresiye ilaç almışlar. Bir veresiye defterimiz vardı. Bunun 45 sayfası Atatürk’e aitti. Tabii diğerlerinin de vardı.

Her ayın sonunda faturaları Meclis’e gönderilir, onlar da maaşlarını aldıktan sonra ödermiş. Atatürk’e en son 20 Ekim 1938’de ilaç yapılıp gönderilmiş. Atatürk o zaman Dolmabahçe Sarayı’nda hasta yatağında yatıyor. Gönderilen o ilaçları, Dolmabahçe Sarayı’nda revirde gördüm."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler