Arif Çetin

Arif Çetin

Yanal'ın tercihleri!

Futbol denge işi. Sezon başı kadro oluşumunda denge, sahada denge, kulübede denge. Trabzonspor üç gol bulduğu Bursa deplasmanında yediği üç gol ile neredeyse kaybediyordu. Ne zaman ki, sahada dengeli bir oyuncu birlikteliği oldu, işte o dönemlerde kazanmaya yakın takım bordo mavili ekipti.

Sakat ve cezalı ve kadro dışı oyuncular sonrasında kadro tercihine baktığımızda, Cardozo'nun yerine Yatabare tercihi doğru. Yatabare özellikle zorlu deplasman maçlarında Cardozo'ya göre tercih edilecek bir isim. Hele ki bu kadar eksik varken. Kaleci sorunu artarak devam ediyor. Fatih iyi niyetli olabilir fakat Trabzonspor kalesi için çok yetersiz. Devre arasına kadar kör topal gidilecek.

Yusuf'tan Caner Erkin beklemek henüz erken.

Yanal'ın Yusuf Erdoğan'dan Caner Erkin çıkarma düşüncesi Trabzonspor'a pahalıya mâl oluyor. Yusuf, Caner'e göre daha toy ve savunma futbolundan bihaber! Yusuf Erdoğan savunmanın solunda oynarsa Trabzonspor kalesi çok sıkıntı çeker, sol önde gerçek yerinde oynarsa da rakip kaleye çok sıkıntı çektirir. Yusuf'un önünde oynayan Özer'in içeriye kat etme ve serbest oynama isteği Trabzonspor'un sol kenarını yol geçen hanına çevirdi. Bursaspor'un iki etkili ismi Şener ve Volkan Şen, her pozisyonda fırsat yakaladılar. Ev sahibi takımın kazandığı tüm gollerin başlangıç noktası, Trabzonspor'un sol yanı...

Orta sahanın merkezi birbaşka sorunlu bölge

Bir başka büyük sorun orta sahanın merkezi. Fatih Atik ve Constant ile bu bölgede direnç sağlamanız imkansız. Son iki maçta (Ç.Rize, Bursa) görüldü ki, bu bölgede rakibi bozabilecek, savunmaya hamle zamanı kazandıracak oyuncular şart. Sıkça eleştirdiğimiz Medjani, eldekiler içerisinde kötünün iyisi. Fatih Atik yerine Salih Dursun tercihi o bölgeyi ayakta tutabilirdi. Ama tercih Yanal'ın.

Erzurumspor'dan gelen ve tatsız bir şekilde ayrılan İbrahim Ege'den sonra Bourceanu'nun gelişine çok sevinmiştik. Özellikle zor deplasmanlar için böyle bir oyuncuya ihtiyaç vardı. Belki topla oynama kapasiteleri düşük ama, Bourceanu, Hürriyet Güçer, Sedat Ağçay benzeri isimlerin kadroda olmaları şart.

İki değişiklik oyunu döndürdü

Devre arasına eşit skorla giren bordo mavililer, yine sol kenardan gelen rakip atağında geriye düştü. Waris ve özellikle de İshak Doğan değişiklikleri Trabzonspor'u rahatlattı. Yanal'ın başlangıç tercihleri ne kadar yanlış ise, değişiklikler o kadar doğruydu. Trabzonspor daha dengeli oynamaya başladı. Rakip kalede bir çok pozisyon yakaladı. Yatabare'nin iki net pozisyonu var. Ama olmadı. Mustafa Akbaş attığı gol ile çalışkanlığının ödülünü aldı. Bir alkış da Medjani'ye. Belki hatalar yaptı ama 3-2'den sonra gösterdiği hırs ve skoru kabullenmeme, yıldız statüsündeki isimleri örnek olmalı.

Sonuç olarak zorlu deplasmandan alınan bir puan iyidir. Ama Trabzonspor'un elindeki kadro dengesizliğini devre arasında düzeltmesi gerekir. Öncelikle iyi bir yerli kaleci, yerli savunma ve orta saha. Yeterli verim alınamayan öncelikle Papadapulos, Waris, Constant ve sonrasında belki de Belkalem ve Medjani gibi yabancılara ise teşekkür edilmeli.

Bursaspor'un Fernandao ile bulduğu ve ofsayt gerekçesi ile iptal edilen golde Bülent Yıldırım ve ekibinin hatalı olduğunu belirtelim. Özer'in oyundan çıkarken verdiği tepkiyi kendisine birileri anlatmalı. Gol atmasına rağmen Özer ve Sefa günün kötüleri arasındaydı. 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.