Diğer

Diğer

Yağ Yakıcılar Yağ Yakımı için İksir mi?

Evet kulağa hoş geliyor. Vücut yağlarımızdan kurtulup kısa zamanda kendimizi yormadan, zorlamadan kurtulup fit bir vücuda kavuşmak  herhalde herkesin arzuladığı bir durumdur.

Yakın tarihte spor yapan sporcular hem performanslarını artırmak, hemde yağ yüzdelerini düşürmek için bazı doğal bitki ve yağ yakıcı takviyeleri (suplementler ) kullanarak fayda sağlamak istemişlerdir. Kimyanın ve bilimin gelişmesi sonucunda da şuan piyasada bulunan birçok yağ yakıcı ürüne ulaşmışlardır. Şuan süper marketlerde bile satılabilen yağ yakıcılara rastlamaktayız.

Yağ yakıcılar, düzenli olarak ve sağlıklı bir diyet programıyla beraber kullanıldığında amacınıza ulaşmanız için çok faydalı olacaktır. Yoğun iş temposundan spor yapmaya vakit bulamayan ve kilo sorunu yaşayan bireylerde sağlıklı bir diyet programına ek olarak yağ yakıcı takviyeleri (suplementler ) kullanarak kilo verme sürecini hızlandırabilirler.

yag-yakici.jpg

Fakat; yağ yakıcıların, aldığımız kalori miktarını azaltmadan, yediğimiz içtiğimize dikkat etmeden kullanıldığında bir iksir etkisi yaratmaması bilincinde olup, yağ yakıcıları birer kurtarıcı olarak görmekten vazgeçmektir. Yağ Yakıcılar sıkı bir diyet programıyla ve mümkünse fiziksel aktiviteyi de ekleyerek kullanılmalıdır.

Yağ yakıcılar, farklı hammaddelerden oluşan fakat aynı amaca hizmet eden ürünlerdir. Yağ yakıcıların bazıları yağların enerjiye dönüşmesini sağlayarak daha uzun antrenman yapmanızı sağlar. Bazıları ise termojenik etki gösterip vücut ısınızı yükselterek metabolizmanızın hızlanmasını sağlar. Bu ürünleri başlangıçta düşük dozlarda kullanmakta fayda vardır.

Piyasada yağ yakıcı amaçla üretilmiş birçok yağ yakıcı var.Bunlar dediğimiz gibi;yağları enerjiye dönüştüren,vücut ısısını artırıp metobalizmayı hızlandıran ürünlerdir.İsterseniz bu yağ yakıcıların bazılarını tanıyalım.

L-Carnitine Nedir Nasıl Kullanılır?

Günümüzde bayanlar arasında da oldukça popüler olan ve hücrelerde enerji üretimini sağlayan temel bir element olan carnitine (karnitin) böbreklerde, karaciğerde ve beyinde bulunur. Günümüzde modern yöntemler ile üretilen besinlerin kalitesinin düşmesinden dolayı et, balık ve süt ürünlerinden almamızın neredeyse imkansız hale geldiği carnitine (karnitin) destekleyici (suplement) olarak dışarıdan toz, sıvı yada hap formatında alınabilir.

Vücutta bulunan temel aminoasitlerden L-lizin ve L- metiyonin den sentezlenen carnitine (karnitin), yağ moleküllerini hücre içine alarak enerjiye dönüştürülmesini sağlar. Egzersiz öncesi kullanım için en uygun zamandır. Güçlü bir antioksidan olan carnitine, kalp sağlığının korunmasında faydalıdır ve yorgunluğun azaltılmasında oldukça etkilidir.

yag-yakici2.jpg

Termojenik Yağ Yakıcılar?

Termojenik yağ yakıcılar, genellikle metabolizmayı hızlandıran ve enerji artışı sağlayan farklı ürünlerden oluşmaktadır. Metabolizmanın hızlanması vücut ısısını arttırır, vücuttaki yağ depoları metabolizmayı hızlandırmak için kullanılır. İşleyiş şu şekilde olmaktadır; Metabolizmanın hızlanmasıyla yağ yakımı sağlanır. Vücut tarafından enerjiye dönüşen yağlar sayesinde daha fazla antrenman yapma olanağı doğar, dolayısıyla daha fazla kalori yakılır. Termojenik yağ yakıcıları daha çok Bodybuilding ve Fitness sporcuları tercih etmektedir.

Cla Nedir Nasıl Kullanılır?

Conjugated Linoleic Acid, linoleic acid’in (LA) hafifçe değişime uğramış biçimi olan, insan sağlığında önemli yere sahip omega-6 yağ asididir. Omega-6 yağ asitleri, başta et ve süt ürünleri olmak üzere yediğimiz yemeklerden gelirler. CLA, insan vücudu tarafından üretilemez; tam yağlı süt, tereyağı, dana ve koyun eti gibi yemeklerden elde edilir. Conjugated Linoleic Acid (CLA), kuvvetli bir bağışıklık sistemi güçlendiricisi olduğu kadar etkili bir anti-oksidan, anti-karsinojen(anti-kanserojen) ve anti-katabolittir. CLA’e getirilen övgülerin bazıları, yağ yakımına yardımcı olması, yağsız kasları koruması ile kansere karşı etkili olması dolayısıyladır.

yagyak.jpgHızlanmış metabolizma hızı:­Bu, aşikâr biçimde kilo kaybetmeye ve vücut yapısını geliştirmeye çalışan her tür sporcu için olumlu bir kazançtır.

Gelişmiş kas büyümesi:­Kas, yağı yakar; bu da kilo kontrolü ve kaybında yararlı olan hızlanmış metabolizmaya katkı sağlar.

Kolesterolü ve trigliseridleri düşürür:­Günümüzde birçok kişinin müdahalelere rağmen kolesterol ve trigliserid seviyesi yükseldiğinden, kolesterolü yüksek herkes üzerinde CLA takviyesinin etkisi olacaktır.

İnsülin direncini düşürür:­İnsülin direncinin düşürülmesinin, erişkinlikte ortaya çıkan diyabetleri önlemeye yardımcı olduğu­ ve kilo kontrolünü kolaylaştırdığı ortaya çıkarılmıştır.

Yiyecek kaynaklı alerjik reaksiyonları azaltır:­Kilo kaybı zorlaşmaya başladığında yiyecek alerjileri baş gösterebileceğinden, CLA’in bu konuda yardımcı olabilir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir:­Günümüz toplumundaki bakteri çeşitliliği ve zayıflayan bağışıklık sistemi göz önüne alındığında bağışıklık sisteminin düzgün bir şekilde çalışma kabiliyetini artırmak, herkes için yararlı olacaktır.

Evet yağ yakıcılar asla sihirli bir iksir değildir.Siz dietinize,sporunuza dikkat etmeden hiçbir işe yaramazlar.Spor ve diet ile birlikte doğru kullanım ile olumlu sonuçlar alınabilmektedir.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.